<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Kad Goran nešto provali, to je uvijek hit: Evo kako je Ivanišević opisao Novaka Đokovića

Na pitanje o razlogu Đokovićeve dominacije, Ivanišević je bio slikovit

28. novembar 2015, 12:00

 Na pitanje o razlogu Đokovićeve dominacije, Ivanišević je bio slikovit

' Novak Đoković je nezaustavljiv, kao da je s drugog planeta. U usporedbi s ostalim tenisačima iz svjetskog vrha izgleda kao da igra na nekoj drugoj razini'.

Tako o najboljem tenisaču svijeta zbori Goran Ivanišević. Wimbledonski je pobjednik u utorak nastupio na egzibiciji Tennis Classics u dvorani Papp László u Budimpešti, a tom je prigodom dao intervju za mađarski dnevni list Magyar Nemzet. Na pitanje o razlogu Đokovićeve dominacije, Ivanišević je bio slikovit.

- Mečevi protiv njega postali su nemoguća misija, takva u kojoj se ni Tom Cruise ne bi uspio izvući.

Ivanišević je u Budimpeštu stigao sa svojim pulenom Marinom Čilićem. Novinara je zanimalo kako napreduje njihova suradnja.

- Čilića sam upoznao kao četrnaestogodišnjaka i uvijek sam govorio da je njegov ulazak u svjetski Top 5 realan cilj. Učinit ću sve da ga ispunimo. Trudim se izvući maksimum iz njegove igre i neki rezultati svjedoče da smo na dobrom putu.

Rezultati poput prošlogodišnjeg US Opena?

- Tada je pokazao čudesan potencijal. Marin je visok, kao i većina hrvatskih tenisača. Jasno je da mu je to velika prednost i kada je zna koristiti, onda može parirati najvećima. Stalno mu govorim da bude agresivniji u mečevima protiv Đokovića i Federera - objasnio je Goran.

Ivanišević je pričao o svojem kontaktu s bivšim rivalima Agassijem i Samprasom („ostali smo u dobrim odnosima, drago mi je kad ih vidim“), a dočekalo ga je i pitanje je li mu postalo dosadno stalno prepričavati priču s Wimbledona 2001.

- Zašto bi mi bilo dosadno? To je ipak bio najveći uspjeh moje karijere, jedan i neponovljiv...

Na kraju intervjua naglasio je da je veliki nogometni fan i čestitao Mađarskoj na prvom plasmanu na veliko natjecanje.

Inače, Ivanišević je na egzibiciji odigrao pola sata protiv Pata Casha te slavio 6-2. Nakon toga je Čilić sa 9-6 nadigrao devetog igrača svijeta Richarda Gasqueta. Naš je prvi reket otkrio mađarskim novinarima koji mu je glavni cilj u 2016.

- Želim završiti među najboljih osam na svijetu i ponovno se plasirati na ATP-jevu završnicu u Londonu - poručio je.


Izvor: Jutarnji list