<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Škola osnovce vodi na doček Nove u noćni klub?!

Učenici beogradske Osnovne škole “Đura Jakšić” na Kanarevom brdu, od kojih najstariji imaju 14 godina, novogodišnju proslavu koju organizuje škola najvjerovatnije će imati u noćnom klubu opremljenom kavezima i šipkama.

01. decembar 2015, 12:00

Informacija da bi njihova djeca mogla da slave tamo gdje se provode go-go igračice je šokirala roditelje. Oni krive direktorku što je dozvolila tako nešto.

”Djeca su nam donijela ponudu da Novu godinu proslave u noćnom klubu. Vidjeli smo da u tom klubu ima šipka za striptiz i kavez i naravno dovoljno smo pametni da zaključimo ko tamo izlazi. Direktorka Tamara Jelić je donijela odluku da se ide tamo. Djeca od početka godine nisu otišla u posjetu nijednoj kulturnoj ustanovi.”, kažu roditelji za list “Alo.”

Sa druge strane direktorka ističe da odluka da se proslava organizuje u noćnom klubu nije njena.

”Škola je dobila ponudu od tog kluba i ja sam je proslijedila Savetu roditelja, koji sačinjavaju roditelji djece iz svih 23 odeljenja. Oni će odlučiti između tog kluba I još jednog mjesta koje je naknadno poslalo ponudu. Odlično znam da taj klub ima sve te sporne sadržaje i čak sam sama skrenula pažnju roditeljima na to, međutim jedan od njih me je uvjerio da je mjesto bezbjedno, pa sam konačnu odluku prepustila savjetu”, objasnila je za list direktorka.

”Oni neće gledati šta ima okolo nego će gledati Deda Mraza. Uostalom ovo nije prvi put da mi novogodišnje proslave, koje traju od 19 do 23 sata, organizujemo van škole i u klubovima i nikada nismo imali problema.Na njih idu stariji osnovci, tj. učenici od četvrtog do osmog razreda.”, kaže direktorka.

Dragan Jakšić, predsjednik Savjeta roditelja, kaže da nije donijeta konačna odluka o mjestu proslave.

”Trenutno se radi anketa kako bismo vidjeli da li su roditelji zainteresovani za taj noćni klub.Kada smo imali sastanak o proslavi ta ponuda je jedina pristigla, kasnije se pojavila još jedna.Proslava nije obavezna i niko ne prisiljava roditelje da djecu šalju tamo. Pitanje je i da li će biti dovoljno zainteresovanih”, ističe Jakšić.

Snežana Đurić, sekretarka za obrazovanje i dječiju zaštitu, podsjetila je da je Ministarstvo prosvjete preporučilo da bi bilo doboro da se pklske predstave organizuju u okviru škole.