<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Predsjednik prekinuo finale i naredio pucanje penala!?

Predsjednik Mauritanije Mohamed Ould Abdel Aziz toliko je moćan da se zbog njega može i prekinuti finale Superkupa, a momčadi moraju odluku o pobjedniku donijeti udarcima s bijele tačke...

01. decembar 2015, 12:00

Dosadne utakmice nešto je s čim se svi ponekad susrećemo, no čini se da postoje ljudi koji su toliko moćni da su ih u stanju prekinuti. Prema pisanju Gazette World, baš to se dogodilo u finalu mauritanijskog Superkupa u kojem su igrali FC Tevragh-Zeina i ACS Ksar.
Navodno je predsjednik Mohamed Ould Abdel Aziz zaključio da je utakmica previše dosadna i morali su ju prekinuti u 63. minuti pri rezultatu 1-1, a odluka o pobjedniku pala je udarcima s bijele tačke. Prvi čovjek Mauritanije to je napravio jer se bojao dodatnih 30 minuta produžetaka utakmice koju nije više htio gledati.

FC Tevaragh Zeina imao je više sreće i osvojio Superkup, a iz tamošnjeg nogometnog saveza očekivano su demantirali utjecaj predsjednika države i tvrde da je do prekida došlo zbog 'organizacijskih problema, uz pristanak trenera i predsjednika klubova'.