<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Američki mediji se pitaju gdje je Crna Gora: “Ovakva sila je za NATO kao beskorisni prijatelj na Fejsu“

Prestižni američki magazin „Forbs“ je pratio pozivnicu za NATO koju je Crna Gora dobila, pa se pozabavio malo ovom zemljom.

03. decembar 2015, 12:00

“Crna Gora ima populaciju od 650 hiljada ljudi, imaju 1.500 vojnika, 350 mornara i 230 pripadnika vazduhoplovstva. Vau!”, piše "Forbs" i dodaje da je Crna Gora NATO-u kao beskorisni prijatelj na Fejsbuku -"Kad neko hoće da bude član ovog kluba, to radi prosto da bi bio član. Crnu Goru niko ne ugrožava, niti bilo ko u Evropi ima namjeru da je ugrozi, ali ova balkanska zemlja naprosto hoće da bude dio alijanse i da tako izgleda važnije" 
Ipak, “Forbs” priznaje da rukovodstvo ove zemlje ne treba kriviti zbog želje da budu dio alijanse jer će njeni ambasadori u Briselu uvijek biti rame uz rame sa najmoćnijim zemljama. 

S druge strane, američki mediji su ponovo dokazali neinformisanost na delu, pa je tako čuveni “USA Today” Crnu Goru označio na mapi na mjestu Bosne i Hercegovine.