<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Vještak potvrdio na suđenju: Dodikovo psihičko zdravlje narušeno

Danas je pred banjalučkim Osnovnim sudom završeno suđenje povodom tužbe Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, protiv Mladena Bosića, lidera SDS, zbog klevete.

22. decembar 2015, 12:00

Vještak kojeg je angažovao Dodikov tim, naveo je na suđenju, a kako je prenio novinarima predsjednik SDS-a Mladen Bosić, da je Dodikovo psihičko zdravlje narušeno.

Mladen Bosić je izjavio kako je zabrinut zbog ovakvih nalaza jer Dodik ipak obavlja funkciju Predsjednika Republike.

"Moram da izrazim veliku zabrinutost zbog nalaza koji je stručnjak psihijatrijske struke našao. Naime, u tom nalazu se tvrdi da Milorad Dodik ima ozbiljnih psihijatrijskih problema koje ne bi bile nikakav problem, da se ne radi o čovjeku koji vrši najvišu funkciju u RS", rekao je Bosić.

Suđenje je počelo 8. aprila tekuće godine


Milorad Dodik je inače Bosića tužio zbog dijela rečenice „da je ukrao milionske iznose“, ali ne i za dio rečenice koja se odnosi da je Dodik "sve slagao u vezi s referendumom o otcjepljenju Republike Srpske, vraćanju nadležnosti u pravosuđu s nivoa BiH, reviziji privatizacije, obračunu s kriminalnom".

Vještak psihijatrijske struke koji je danas svjedočio na sudu procijenio je duševnu bol predsjednika RS nastalu zbog uvrede na 10.000 KM.



Bosić je danas naveo kako će ukupni troškovi parnice koštati oko 16 000 konvertibilnih maraka, što uključuje tužbeni zahtjev Milorada Dodika, kao i pripadajuće sudske troškove.