<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Želite biti produktivniji? Počnite primjenjivati Tesline savjete

Tesla je za života otkrio neke navike koje su mu pomogle da bude iznimno produktivan

06. februar 2016, 12:00

Nikola Tesla poznat je po svojim brojnim projektima i interesima, a čini se da je imao određene strategije kojima je uspijevao ostvariti gotovo sve što je zamislio.

Znanstvenik je za života otkrio neke navike koje su mu pomogle da bude iznimno produktivan, a prenosi ih Lifehacker.

1. Razmislite prije nego što nešto učinite

Tesla je imao razvijenu sposobnost vizualnog razmišljanja, tvrdio je da može u potpunosti zamisliti cijele projekte i uređaje prije nego što ih napravi. Iako ne posjeduju svi takvu sposobnost, nju je moguće povećati jednostavnom koncentracijom na samo jedan problem.

"Moja metoda je drukčija. Ne žurim s konkretnim radom. Kada dobijem ideju, odmah krenem s izradom u svojoj mašti", naveo je Tesla u svojoj autobiografiji.

2. Prošećite

Tesla je volio šetati kako bi potaknuo kreativnost. Vjeruje se da su njegove šetnje bile pomalo opsesivno-kompulzivne, no to ne znači da nisu imale svoje prednosti. Postoji anegdota prema kojoj je ideja za izmjeničnu struju Tesli sinula baš za vrijeme jedne od njegovih šetnji u Budimpešti.

3. Rješavajte probleme sami

Slavni je znanstvenik smatrao da se problem najbolje rješava povlačenjem u osamu.

"Um je oštriji i koncentriraniji u osami i neprekinutoj samoći. Za razmišljanje nije potreban veliki laboratorij", tvrdio je.

Prema njegovom mišljenju, ljudski je um najkreativniji kada ga ne ometaju vanjski utjecaji.