<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Voriorsima zabranjen šećer, ali uz izuzetak!

Stručni štab Golden Stejt Voriorsima zabranio je proizvode koji u sebi imaju šećer šampionima NBA lige, ali su se oni izborili za jedan izuzetak.

05. februar 2016, 12:00

Da bi se postarali da se njihovi košarkaši zdravije hrane, Voriorsima je u potpunosti zabranjen šećer u njihovom privatnom avionu, što znači da ne smeju da jedu nikakve slatkiše, gazirana pića ili slično.

Košarkašima to nije teško palo, ali jeste kada im je ukinuta omiljena poslastica koju jedu pre početka svake utakmice – sendviči sa puterom od kikirikija i džemom. Voriorsi su istog trenutka pokrenuli kampanju da im se omogući da jedu svoju omiljenu poslasticu, u čemu su uspeli posle mesec dana borbe sa stručnim štabom.

“Morate da se borite za svoja prava. Ako verujete u nešto, morate da se borite za to”, tako je pomoćni trener Voriorsa Luk Volton prokomentarisao borbu svojih igrača za puter od kikirikija i džem u svlačionici.

Zbog ljubavi šampiona prema klasičnoj američkoj užini, nije čudno što je zabrana ukinuta. Američki mediji prenose da je poznato da prva zvezda tima Stef Kari često ostavlja polupojedene sendviče u svlačionici, a pojedini košarkaši u isto vreme jedu i po nekoliko sendviča. Generalni menadžer Voriorsa Bob Mejers je čak rekao da bi samo sendviče sa puterom od kikirikija i džemom poneo na pusto ostrvo.