<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Saudijska Arabija spremna na borbu protiv ISIS-a

Brigadni general Ahmed Asiri izjavio je da je Saudijska Arabija spremna prvi put učestvovati u kopnenoj operaciji u Siriji ako članovi međunarodne koalicije na sastanku u Briselu odluče da je to potrebno

05. februar 2016, 12:00

 Saudijska Arabija je saopćila da je spremna sa kopnenim snagama učestvovati u borbi protiv ISIS-a u okviru međunarodne koalicije. 

Brigadni general Ahmed Asiri izjavio je da je Saudijska Arabija spremna prvi put učestvovati u kopnenoj operaciji u Siriji ako članovi međunarodne koalicije na sastanku u Briselu odluče da je to potrebno. 

Asiri je za televiziju "Al Arabiya" kazao da je njegova zemlja u potpunosti spremna da zajedno s međunarodnom koalicijom učestvuje u mogućoj kopnenoj operaciji protiv ISIS-a u Siriji. 

Inače, Saudijska Arabija je do sada učestvovala u zračnim napadima koalicijskih snaga na položaje ISIS-a. Koalicija predvođena Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) napade na položaje ISIS-a u Siriji započela je sredinom 2014. godine.