<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Postale su apsolutni hit i unosan biznis u Zagrebu

POPULARNO

Palačinkarnice su sve popularnije među Zagrepčanima, a osim slasnih zalogaja i enterijer je detaljno isplaniran kako bi gostima bilo što prijatnije.

05. februar 2016, 12:00

Mnoge palačinkarnice postale su toliko prepoznatljive i uspješne da su već postali lanci i imaju nekoliko poslovnica. za godinu dana otvoreno ih je osam a najavljuju se otvaranja i novih.

“Nikad nisam razmišljao da ću otvoriti palačinkarnicu. Često smo išli u Milky Whey, koji nam je sada konkurencija, na palačinke i bile su odlične. I tako sam nakon nekog vremena odlučio da bih i ja mogao pokrenuti vlastiti biznis s palačinkama”, kaže Matej Palić, vlasnik palačinkarnice Palčica.

Vlasnik nije ništa htio da prepusti sreći pa je iskoristio uticaj društvenih mreža i otvorio profil palačinkarnice na Facebooku i Instagramu. Od otvaranja u decembru do danas na Facebooku ih prati šest i po hiljada, a na Instagramu oko dvije hiljade ljudi.

“Zadovoljan sam. Gosti nas jako hvale i to je najvažnije. Puno ulažemo u marketing, ali nam dosta gosti dolazi po preporuci. Ljudi jednostavno vole dobre palačinke”, kaže vlasnik, koji u ponudi ima i slane i slatke palačinke, koje se mogu puniti po želji, a meni su obogatili rolanim palačinkama i palačinkama u obliku sušija. Obične palačinke koštaju 12, a čokoladne 13 kuna.

Svako po želji može palačinku puniti nadjevima poput nutele, marmelade, oreo keksa, napolitanki, bananki, rafaela, voća, preliva i ostalog. Dodaci se plaćaju od dvije do četiri kune. Takođe, tu su dodaci i za slane palačinke, poput tune, salame, šunke, sira ili krastavaca koji se takođe dodatno plaćaju.