<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dodik je kapitulirao, ne djelu je izdaja Republike Srpske

PRESS KONFERENCIJA

Savez za promjene neće podržati bilo kakav drugi referendum u RS, sve dok se ne provede mnogo puta najavljeni referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH, rečeno je danas na konferenciji za novinare predstavnika tog saveza u Banjaluci.

08. februar 2016, 12:00

Potpredsjednik SDS-a i član Predsjedništva Saveza za promjene Vukota Govedarica optužio je predsjednika RS Milorada Dodika da trguje referendumom o Sudu i Tužilaštvu BiH i to veoma loše.

"To je vidljivo iz činjenice da je skupštinska odluka o tom referendumu prošla sve potrebne procedure, ali do danas nije objavljena u „Službenom glasniku RS“ da bi se odredio datum referenduma i izjašnjavanje glasanja bilo provedeno" reko aje Govedarica danas u Banjaluci.





U međuvremenu, Dodik zagovara drugi referendum, o odluci Ustavnog suda BiH o Danu RS.

"Dodik sada pokušava da kupi dodatno vrijeme da bi izašao iz ove priče za koju nema podršku ni zvaničnog Beograda, a kamoli nekih drugih zemalja", rekao je Govedarica.

Vukota Govedarica kazao je da sve ovo govori kako je Milorad Dodik kapitulirao te da ostvaruje političku trgovinu.

I predsjednik NDP-a i član Predsjedništva SzP Dragan Čavić je rekao da on ne podržava referendunm o Sudu i Tužilaštvu BiH jer on neće dovesti do rješenja kakav narod očekuje a to je ukidanje Suda i Tužilaštva BiH.

"Ne podržavamo besmislenost. ", rekao je Čavić.

Savez za promjene optužio je danas vlast u RS za "izdaju srpskih nacionalnih interesa prihvatanjem amandamana koalicije Domovina na Zakon o policiji i unutrašnjim poslovima u RS".

"Ovo predstavlja pravu izdaju srpskih nacionalnih interesa. Prihvaćeni su svi amandmani koalicije Domovina u Komisiji, od strane istih aktera ministra unutrašnjih poslova i sprskih predstavnika u Vijeću naroda, koji su od reda odbijeni kada je pokrenut vitalni  interes. Šta se desilo u međuvremenu? pita se Dragan Čavić. 



U komisiji,  dodao je on,  nema predstavnika Saveza za promjene, u njoj sjede Predsjednik Skupštine Nedeljko Čubrilović , potpredsjednik NSRSNenad Stevandić te poslanici stranaka. 

" Oni su usaglasili praksu koja ne postoji niti u jednom zakonu ne postoji. Vladajuća koalicija u Republici Srpskoj prihvatila je amandman koji kaže da struktura policijskih službenika odražava nacionalnu strukturu stanovništva prema posljednjem popisu stanovništva iz 1991.godine. Ni u jednom zakonu kojim se reguliše nacionalni sastav službenika ne sadrži ovaj element. To je rezultat direktne nagodne sa Koalicijom Domovina. Direktna izdaja srpskih nacionalnih interesa" rekao je Dragan Čavić. 

Iz Saveza su pozvali predsjednika RS  Milorada Dodika da ne potpiše ukaz potpiše o proglašenju Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima RS"