<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dvogodišnji dječak zaspao s djecom u vrtiću i više se nije probudio

Nezapamćena tragedija

Dvogodišnji dječak M.M. koji je ostao bez svijesti u vrtiću “Dečji lug” u Malom Mokrom Lugu, a zatim je hitno prevezen na Univerzitetsku dječiju kliniku u Tiršovoj u 14:10 sati kolima Hitne pomoći, zaspao je sa vršnjacima, ali se nije probudio.

11. februar 2016, 12:00

Ova tragedija potresla je cijelu Srbiju!

''Čim su djeca shvatila da se nešto loše događa, počeli su da plaču i vrište, dok ih vaspitačice nisu izvele u drugu prostoriju. Jadni roditelji. To im je bio sin jedinac. Ovo je velika tragedija i trauma za sve'' – kaže za “Kurir” jedan od roditelja djece koja idu u ovaj vrtić.

Prema riječima direktora PU “Zvezdara” Snežane Petrović, dječak je prije nesretnog događaja bio raspoložen i ništa nije naslućivalo na tragediju.

''Dječak se cijelo popodne normalno ponašao i nije se žalio ni na šta, niti ga je šta boljelo, nije bio ni neraspoložen. Legao je da spava, ali kada su se sva djeca probudila on se nije pomjerao.

U sobi sa djecom nalazile su se dvije medicinske sestre i vaspitačica, koje su pokušale da mu daju vještačko disanje, ali bez uspjeha. Odmah smo pozvali roditelje, Hitnu pomoć i policiju'' – kaže Petrovićeva i dodaje da prema njenim saznanjima dječak nije imao hroničnih oboljenja, kao i da je majka djeteta zaposlena u toj ustanovi.

''Zajedno smo otišle u Tiršovu, gdje su prevezli dijete. Bila sam sa roditeljima kada su im saopštili da je dijete preminulo. To je strašno, ne mogu da vjerujem kakva se tragedija dogodila'' – priča Snežana Petrović.