<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

ZBOG BROJNIH INVESTICIJA SRBIJA PRINUĐENA DA UVOZI KAMEN TEMELJAC

Njuz.net

Veliki broj investicija koje sa svih strana stižu u Srbiju znatno su smanjile zalihe kamena temeljca što je primoralo vladu da reaguje i pribegne njegovom interventnom uvozu.

11. februar 2016, 12:00

 Sredstva za ovu namenu su već opredeljena, a uskoro će biti raspisan i tender pa nadležni očekuju da će nestašica biti izbegnuta.

– Ovoliku navalu investicija nismo imali nikad u istoriji. Na sve strane niču temelji za nove fabrike, bolnice, škole, obdaništa, a naše zalihe kamena temeljca su gotovo iscrpljene – kaže Miloš Stojković, referent u Robnim rezervama.

– Sledećih meseci očekujemo još veću potrošnju ove vrste kamena pa nemamo drugog izbora sem da ga uvezemo. Moram napomenuti da smo reagovali na vreme i vladi poslali dopis u kom smo detaljno obrazložili neophodnost uvoza. Odgovor koji smo dobili je pozitivan, novac za uvoz je već spremljen pa građani mogu mirno da spavaju. Svako mesto u Srbiji će dobiti bar po jedan temelj u narednom period – obećava Stojković.

Tender putem kojeg će biti izvršena ova nabavka je uveliko u pripremi, a zainteresovani ponuđači se utrkuju ko će obezbediti najkvalitetniji kamen i najbolju cenu. U Vladu Srbije su čak stigle i neformalne ponude nekih investitora koji žele ovde da grade fabriku u kojoj bi se proizvodio kamen temeljac što bi znatno smanjilo izdatke koje država ima prilikom njegove nabavke.

Njuz.net