<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Svaka osoba koja priloži falsifikovane certifikate Goethe-Instituta snosiće posljedice!

Upozorenje iz ambasade Njemačke

Podnosioci zahtjeva za vizu u ambasadi SR Njemačke u BiH često prilažu falsifikovane certifikate Goethe-Instituta prilikom predaje dokumenata, upozoravaju iz ambasade Njemačke u BiH.

11. februar 2016, 12:00

"Radnici Ambasade redovno završavaju obuke, kako bi mogli prepoznati falsifikate. Dakle, falsifikati uvijek budu otkriveni",ističu iz ambasade Njemačke u BiH. 

Naglašavaju da je korištenje falsifikovanih dokumenata protuzakonito i biće krivično procesuirano.

"Goethe-Institut krivično tereti u okviru bh. sudskih organa svaku osobu koja priloži falsifikat diplome Goethe-Instituta. Svi koji prilože falsifikovan certifikat, imaju zabranu polaganja ispita u Goethe-Institut u trajanju od jedne godine. Ambasada SR Njemačke odbija zahtjeve za vizu osobama koje prilože falisifikovane diplome. Pored toga njima se uvodi duža zabrana ulaska u Njemačku", stav je ambasade Njemačke u BiH.  

Ističu da je dokaz o dovoljnom znanju njemačkog jezika je uslov za izdavanje vize za duži boravak u Njemačkoj.

"Dakle, ispit možete polagati i bez prethodnog pohađanja jezičkog ili pripremnog kursa za ispit. Svi zainteresovani se mogu obratiti Goethe-Institutu u vezi sa pitanjima koja se tiču ispitnih certifikata", navode iz ambasade Njemačke u BiH.