<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Jedini bodybuilder u BiH sa cerebralnom paralizom ne može na takmičenje u SAD

Nije dobio vizu

Nadir Hajro iz Sarajeva jedini je bodybuilder u BiH sa cerebralnom paralizom, a priču o njemu pisali su i svjetski mediji, piše novinska agencija Patria.

11. februar 2016, 12:00

Međutim, Hajro se danas obratio javnosti i iznio problem, jer mu je onemogućeno da putuje na takmičenje na Arnold Classicu.

- Nakon ovolikog truda, časti da postanem prvi profesionalni bodybuilder s cerebralnom paralizom u historiji ovog sporta, i pozivu da se takmičim na Arnold Classicu 2016., u tek uvedenoj Wheelchair kategoriji, ja odem na razgovor sa bratom (koji mi treba biti pratnja) u Ambasadu SAD-a, te me na istom odbiju uz riječi da misle da se neću vratiti. Džaba pozivnica IFBB Pro League, džaba sve. Stoga, ovim putem pozivam sve medije da me kontaktiraju, kako bih javnost izvijestio o nepravdi i zašto jedan sportista nije pogodan da uđe na tlo SAD-a. Pozivam i naše institucije da mi pomognu i pokažu da ja imam, prema njihovim riječima, "snažnu društvenu, ekonomsku i porodičnu vezu sa BiH" – napisao je Hajro.

On je dodao da ovo nije samo njegov uspjeh, jer je ovo trebao biti uspjeh BiH.

- Ja ću opet aplicirati za vizu, ali trebam što veću podršku medija i javnosti. Nije gotovo! – poručio je Hajro.