<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

RAK izdao prve dozvole za digitalno emitovanje

Počinje 1. marta

Regulatorna agencija za komunikacije (Agencija) je pozitivno odgovorila na podnesene zahtjeve javnih radio-telvizijskih servisa, Radio-televizije BiH (BHRT) i Radio-televizije Federacije BiH (FTV), za izdavanje dozvola za korištenje opreme nabavljene u prvoj (I) fazi digitalizacije javnih RTV servisa u BiH.

11. februar 2016, 12:00

''Dozvole su izdate za sve uređaje koji su već instalirani i prošli fazu tehničkog prijema. Ovim su otklonjene sve prepreke za početak digitalnog emitovanja TV signala tri javna servisa na širem području Sarajeva i Mostara. Dozvole počinju da važe od 1.marta 2016. godine. 

Agencija očekuje da će u najskorije vrijeme dobiti zahtjeve za dozvole i za ostalu opremu koja je trenutno u fazi instaliranja na području grada Banja Luke.

Također, napominjemo da su u skladu sa zaključkom Vijeća ministara BiH, u toku intenzivne pripreme na izmjeni dosadašnje Odluke o načinu korištenja multipleksa A  kojim će se omogućiti, pored emitovanja TV programa Javnih servisa i istovremeno emitovanje komercijalnih TV stanica'' - sopćeno je iz RAK-a.