<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Barselona će uskoro morati bez njega!

Jedan od važnih šrafova u mašineriji Barselone realno sagledava stvari i poručuje: "Ne verujem da ću u ovom dresu završiti karijeru. Imam godina...".

12. februar 2016, 12:00

Biološki sat je neumoljiv. Ma koliko telo htelo, glava kaže: "Ne može više". Krštenica je neumoljiva.

Svestan je toga i sjajni štoper argentinske reprezentacije i Barselone Havijer Maskerano, koji je u jednom intervjuu saopštio vest koja će rastužiti navijače katalonskog giganta.

"Ne verujem da ću na Nou Kampu završiti karijeru. Ne zato što ne želim, već zato što moje telo neće izdržati ovolike napore. Doći će dan kada zbog svojih godina neću moći da odgovorim zahtevima Barselone, posebno u fizičkom smislu. Nije lako igrati po 60, 70 utakmica u sezoni.Moraću da odem u neki drugi klub, manje 'zahtevan', koji ne igra toliko utakmica i gde ću moći da igram u skladu sa fizičkim mogućnostima. Ali, dokle god budem nosio dres Barselone, budite sigurni da ću uvek davati maksimum", izjavio je 31-godišnji Maskerano.

On je karijeru počeo u River Plati, a upitan da li bi naredni korak u njegovoj karijeri mogao da bude povratak u Argentinu, odgovorio je: "Da, naravno. I danas gledam argentinski fudbal i verujem da bih jednog dana mogao da igram na traženom nivou. Tamo se igra mnogo manje utakmica u sezoni nego u Španiji, a to je prednost kad ste stariji. A i uvek sam razmišljao da se jednog dana vratim u Argentinu".

Maskerano je došao u Barselonu 2010. godine iz Liverpula i u proteklom periodu osvojio je čak 13 trofeja sa katalonskim klubom.

Poput mnogih pre njega, i Maskerano je sa pozicije u veznom redu, prebačen u poslednju liniju tima gde se odlično snalazi već godinama, a bio je, po mnogima, najbolji igrač Argentine na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.