<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

PDP: SNSD umjesto medijskog spinova neka poveća plate i penzije u RS

BANJALUKA

Iz Partije demokratskog progresa (PDP) danas su ponovili da je sve što njihovi funkcioneri na nivou BiH rade i govore u skladu s ustavom i isključivo u interesu Republike Srpske.

13. februar 2016, 12:00

Ocijenili su da je, po broju "rafalnih napada u medijima na političke neistomišljenike, očigledno da se SNSD, kao vladajuća stranka, ne bavi poboljšanjem katastrofalnog ekonomskog stanja u Republici Srpskoj već isključivo izvrtanjem izjava funkcionera Saveza za promjene“.


-SNSD-ova svakodnevna jeftina tumačenja su nesporno medijski spinovi i dobro proučena propaganda proistekla iz straha od odgovornosti za kriminal i korupciju - navodi se u saopćenju SNSD-a.

Podsjećaju da priča o ulozi kantona, institucija BiH i Republike Srpske u okviru mehanizma koordinacije nije nova, nego datira iz oktobra 2013. godine kada je SNSD bio u vlasti u BiH, što je potvrđeno i odlukom Narodne skupštine RS, s tim što se ovim mehanizmom koordinacije uspjelo definisati da se odluke donose konsenzusom, u skladu sa ustavnim ovlaštenjima datog nivoa vlasti.

-Prema tome, predstavnici SNSD, umjesto što dežurate pored TV prijemnika i lažete javnost, zloupotrebljavajući imena svojih funkcionera koji su često i sami iznenađeni kada im se ime pojavi u saopštenju, radite nešto da obezbijedite i povećate plate i penzije u Republici Srpskoj i pokrenete privredu. Građani će vam biti zahvalni, a tada neće biti potrebe da se bavite izdajničkim etiketiranjem Saveza za promjene - navodi se u saopćenju PDP-a.

Iz SNSD-a su prethodno saopćili da je izjava potpredsjednika PDP-a Slaviše Markovića, da su “tajno” usvojenim mehanizmom koordinacije “Republika Srpska i kantoni u Federaciji BiH (FBiH) po prvi put dobili pravi međunarodni subjektivitet” najbolji pokazatelj da između stranaka iz Saveza za promjene i bošnjačkih političkih stranaka više ne postoji ni najmanja razlika.

-SNSD poručuje PDP-u i svim drugim strankama iz takozvanog Saveza za promjene da je Republika Srpska međunarodni subjektivitet stekla još za vrijeme građanskog rata u BiH kao učesnik u međunarodnim pregovorima, a da je njen međunarodni subjektivitet i zvanično potvrđen potpisivanjem Dejtonskog sporazuma - navodi se u saopćenju SNSD-a.