Akcija Arsenal: Saopštenje Tužilaštva u Banjaluci

Trojica uhapšenih u akciji MUP RS kodnog naziva „Arsenal“ i osumnjičena za neovlaštenu proizvodnju droge sprovedeni su jutros u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.U akciji „Arsenal“ juče je uhapšeno sedam osoba sa područja Banjaluke.

Buka / 17. Maj 2018

Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, dana 17.05.2018.godine, od strane Policijske uprave Banja Luka dostavljen je izvještaj protiv 5 ( pet ) osumnjičenih lica: Zoran Tešanović, rođen 1981.godine iz Banja Luke, Milan Milanović, rođen 1994.godine iz Banja Luke i Zoran Ćevriz, rođen 1989.godine iz Banja Luke i dva osumnjičena lica koja nisu dostupna organima gonjenja, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. stav 3. u vezi sa stavom 2. i 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.


Okružno javno tužilaštvo Banja Luka će staviti prijedlog Sudu za raspisivanjem potjernice za dva osumnjičena lica koja nisu dostupna organima gonjenja. Osumnjičena lica su lišena slobode u okviru šestomjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, i Policijske uprave Banja Luka.

U proteklom periodu osumnjičena lica su vršila nabavku i preprodaju opojnih droga kokain i marihuana korisnicima na području Grada Banja Luka.

Osumnjičena lica su sprovedena radi ispitivanja u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka. Nakon ispitivanja osumnjičenih lica u nastavku postupka istrage, tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, o čemu će javnost biti obavještena.

Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.