BLAGIĆ U POLICIJI Tužili ga novinari RTRS-a, a on im poručuje: Ovo je zaštita vaše moralne čistoće i profesionalne čestitosti

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka ispitali su danas Stefana Blagića, predsjednika pokreta “Restart” zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti na štetu tri novinara RTRS.

M. Matić / 09. Juli 2018

 Blagić je tokom ispitivanja priznao da je napisao poruke na svom Fejsbuku profilu.

 

Iz PU Banjaluka rekli da je o svemu obaviješteno Tužilaštvo.

 

Blagić je objavio status sljedećeg sadržaja: „Neka Siniša Mihailović, Nada Arlov i Nada Veletić, kao i direktor Fabrike laži, dobro paze da me ne sretnu na ulici. Neka dobro, dobro paze!!!”.

  ">

Blagić je rekao da je komentar na društvenoj mreži logična posljedica sramnog pisanja i protivzakontiog objavljivanja ličnih podataka od strane RTRS-a. 

"Ukoliko je Stefan Blagić „lice sa kriminalnim dosijeom“ postavlja se pitanje šta on uopšte radi na slobodi i zašto ga Banjalučani svaki dan na ulicama susreću? Uvažavajući tu činjenicu, da sam bezbjednosna prijetnja, sasvim je logično i dobronamjerno upozoriti ljude koji „strahuju“ od mene da se „pripaze“. Dakle, ovdje se na radi o bilo kakvom ugrožavanju lične bezbjednosti, već zaključku i samoprocjeni sopstevenog, potencijalno lošeg uticaja i neprijatnosti koja može proizaći susretom sa licima, koja strahuju od činjenice da sam još uvijek na slobodi. Veoma sam opasan društveni aktivista, vođa nevladine organizacije i organizator nekoliko protesta, u skladu sa zakonom. Zaista mi nije jasno šta ja radim u istom gradu, još i na slobodi, sa nezaštićenim novinarčinama javne kuće", rekao je Blagić.

On tvrdi da su „prozvana lica“ u njegovom komentaru veoma uznemirena "kriminalnom prošlošću“ koju nosi na svojim leđima, a njegov dobronamjerni savjet ima za cilj zaštitu njihove moralne čistoće i profesionalne čestitosti. 

"Neprihvatljivo je da neprikosnoveni urednički tim RTRS-a, na čelu sa Sinišom Mihailovićem i dalje na ulici susreće, slobodne, obrazovane, nekompromitovane mlade ljude. To je danas, 2018. godine, u Republici Srpskoj, zaista skandalozno i zato sam im sugerisao da te vrste neprijatnosti izbjegavaju na ulici. Na kraju, vas kao MUP pozivam da zaštitite ove sirote urednike koji „samo rade svoj posao“, zaključio je Blagić.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.