Budući narodni poslanik podsjetila dojučerašnje kolege “preletače” koja je ULOGA OPOZICIJE

Odgovornost prema narodu

T.Č. / 08. Novembar 2018

Budući poslanik u Narodnoj skupštini RS Jelena Trivić osvrnula se na vladajući trend prilaska dijela opozicije Miloradu Dodiku, u želji da se dokopaju dijela kolača u vlasti.

Ona je na Fejsbuku objavila post kojim podsjeća dojučerašnje kolege u Savezu za pobjedu kakva je uloge opozicije.

"Pitanje ulaska u vlast, do juče opozicionih partija, zajedno sa SNSD-om nije pitanje pukog političkog pragmatizma. Takav politički zaokret do juče žestokih protivnika režima (kako su ih sami nazivali) znači serviranje jednog velikog dijela naroda onima kojih se narod boji. I to na tacni.

Zato oni koji hrle u vlast treba da znaju da postoje ljudi koje ovakva vlast guši i uskraćuje im osnovne ljudske slobode.

Politička opozicija treba da postoji da bi pružila podršku onima koji nisu u sistemu vlasti a mogu biti i najbolji student, i doktor, i stručnjak....da im pruži vjeru i nadu da nije sve uzaludno ako niste u sistemu vlasti. Zato je pitanje koalicije sa SNSD-om pitanje političke odgovornosti prema narodu i kao takvo, mora da sadrži dimenziju ljudskosti koliko god to u politici izgledalo nepragmatično" napisala je Trivićeva.

 

 

– 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.