BUKA na završnim tribinama u Banjaluci: Žestoki obračun Radojičića i Čavića (FOTO)

Sinoć su se u Banjaluci održale završne tribine sukobljenih političkih strana, SNSD-a i Saveza za promjene.

Ovim je i ozvaničen kraj kampanje koja se završava danas, a reporteri BUKE su provjerili kako je bilo na centralnim tribinama i kakve su poruke ovaj put poslate.

SNSD:  Banjaluka snažno uz Radojičića.

Savez nezavisnih socijaldemokrata održao je svoju završnu tribinu u banjalučkoj dvorani Borik, gdje su se pred oko 3.500 ljudi predstavili kandidati za načelnike i gradonačelnike, te kandidati sa SNSD-ove liste za odbornike u Skupštini grada Banjaluka.

 Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je sinoć da je završna konvencija te partije u Banjaluci pokazala da se taj grad opredijelio da na lokalnim izborima podrži Igora Radojičića za gradonačelnika, kao i SNSD-ovu odborničku listu u lokalnoj skupštini.

"Potrebno je izabrati Radojičića, koji bi mogao da da novu dimenziju u razvoju Banjaluke, a koja ide sa savremenim tokovima u regionu i svijetu. Za to postoje potencijali, a osnovni je upravo čovjek koji se zove Igor Radojičić sa svojim saradnicima, koji će biti izabrani za odbornike u gradskoj skupštini“, rekao je Dodik.

 Dodik je rekao da je SNSD u mjesec dana kampanje održao preko 3.700 skupova, te da je on sam učestvovao u oko 77 skupova organizovanih širom Srpske.

"Naša kampanja nije bila usmjerena ka blaćenju drugih i izmišljanju negativnih i lažnih priča o drugima, nego na ono šta smo radili i šta želimo da učinimo", poručio je Dodik novinarima u Sportskoj dvorani "Borik", gdje su predstavljeni kandidati te stranke za odbornike, načelnike i gradonačelnike.

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP-Ujedinjena Srpska za gradonačelnika Banjaluke na lokalnim izborima, Igor Radojičić, naveo je da je u kampanji bilo dosta vremena da se pošalju poruke i razgovara sa građanima.

 

 


"Predstavili smo listu kandidata koja je odlična za Banjaluku, kao i program koji ćemo da radimo odmah 1. novembra, pa zatim od januara 2017. godine i u narednih desetak godina. To je jedno strateško promišljanje Banjaluke u svim segmentima od zdravstva, školstva, finansija do komunalnih pitanja i sigurnosti", rekao je Radojičić.

On je izrazio uvjerenje da su Banjalučani prepoznali kapacitet SNSD-ovog tima koji može da povede grad u novu fazu razvoja.

Nosilac odborničke liste SNSD-a na lokalnim izborima Srđan Amidžić je naveo da je uvjeren da će zajedno sa svojim timom nakon 2. oktobra nastaviti komunikaciju s građanima u cilju rješavanja njihovih problema.

 

 


Savez za promjene: Očaj SNSD-a je najbolji pokazatelj da su gotovi


Savez za promjene svoju završnu manifestaciju u Banjaluci nije mogao održati ni na Trgu Krajine u Banjaluci, niti u Dvorani „Borik“, jer su, navodno, obje lokacije bile mjesecima unaprijed zakupljene.
Tako je završni miting Saveza za promjene održan na ljetnoj pozornici banjalučke tvrđave Kastel, koja je bila potpuno ispunjena.

Kandidat za gradonačelnika Banjaluke Dragan Čavić poručio je sa Kastela kako je siguran u pobjedu na predstojećim izborima i da će od 2. oktobra Banjaluka biti grad u kome će svi imati jednake šanse.

 

 


Ovaj skup je, kazao je, pokazao da je završen period vladavine SNSD-a, te da je njihov očaj "najbolji pokazatelj da im je vrijeme prošlo”.


“Siguran sam u pobjedu, pobijediće poštena, čestita Banjaluka, koja hoće da bude grad jednakih šansi za sve, a ne samo za članove SNSD-a. Pozivam sve građane da ne nasijedaju na niskosti koje SNSD širi pamfletima, na najprimitivnije i najprljavije laži kojim su zasuli građane. Oni opet hoće da vjerujete njima, a ne vašim očima. Poslednje dane njihovog trajanja pokazali su sav očaj, pokazali su na šta su sve spremni da ostanu na vlasti. Zato za nas nema nikakve dileme, pobijedili smo, a 2. oktobra pozivam građane da u što većem broju izađu na glasanje i da ta naša pobjeda bude ubjedljiva” - rekao je Kandidat za gradonačelnika Banjaluke ispred Saveza za promjene .

 Ognjen Tadić, potpredsjednik SDS-a,  izjavio je sinoć da njegova partija čvrsto stoji iza kandidature Dragana Čavića.

"Mi pozivamo SNSD da se suoči s istinom da će 2. oktobra izgubiti izbore u gradu Banjoj Luci i da će naš kandidat osvojiti mjesto gradonačelnika, jer je to volja naroda. Ovaj put neće uspjeti da falsifikuju izbore i spremni smo na sve načine da čuvamo volju građana i da se suprotstavimo prljavoj kampanji koju je pokazao Igor Radojičić", kazao je Tadić.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, kazao je kako njegova partija stoji iz Dragana Čavića, te da će njegovim dolaskom Banjaluka prestati biti tajkuniziran grad.

 

 
"Dosta je bilo vremena kada su radnici bili robovi koji ne mogu živjeti od svoga rada", istakao je Borenović.

Predsjednik Napredne Srpske Adam Šukalo je kazao da će 2. oktobra simbolično biti otvorena vrata gradske administracije, koja su okovana korupcijom višegodišnje vladavine SNSD-a.

 

 

 


Buka preporuka

Izbori u BiH

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.