Davor Dragičević: “Razgovarao sam sa ljudima iz institucija, sada sam još više uvjeren da smo na pravom putu“

228. dan zaredom na Trgu Krajine

BUKA portal / 08. Novembar 2018


I večeras, 228. dan zaredom na Trgu Krajine, Banjalučani su pružili podršku porodici Dragičević u borbi za pravdu i istinu u utvrđivanju tačnih okolnosti ubistva njihovog sina Davida, čije je tijelo u martu ove godine pronađeno u rijeci Crkvena.
Davor Dragičević je poručio na će na istom mjestu na kom su 228 dana  biti sve dok za njegovog sina ne bude došla konačna pravda i robija za ubice i zločince.


Naveo je da je proteklih dana razgovarao sa određenim ljudima iz institucija te da je sada još više uvjeren da je zajedno sa grupom ‘Pravda za Davida”na pravom putu. Ponovio je da zna šta je sve  do sada urađeno, te da dva Dragičevića ne mogu ubiti i da će uskoro imati i prve konkretne rezultate. 


„Jedino će grupa, udruženje, pokret „Pravda za Davida“ zajedno sa vama imati relevantnu snagu u ovoj državi, u ovim institucijama čistu, bez putra na glavi. Riječi meni, a nadam se i vama, više ništa ne znače. Neka pređu na djela da vidimo konkretno šta će i kako će na koji način uraditi. Nije ovo Rusija, Amerika, ni Kina, ni Indija. Mali smo, ali smo pametni i možemo postići dosta više, bez politke, na način na koji smo i do sada radili, učeći u hodu i razmišljajući. Postali smo bolji ljudi i pametniji zato što smo ljudi. Ne treba nikoga više od nas da muči šta su „oni“ rekli. „Oni“ za nas više ne postoje!“, poručio je Dragičević.

Večeras je ponovo pročitana Davidova molitiva, te pjevana pjesma “Klinac u getu”.
 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.