Davor i Muriz posalali emotivne poruke: Dragi naš Davide dušo naša, dragi naš Dženane, dušo naša. Djeca su naša budućnost, zajedno protiv kriminalaca, ubica i sotona

Nekoliko stotina građana Sarajeva, ali i drugih gradova Bosne i Hercegovine, okupilo se danas u glavnom gradu BiH na protestu povodom smrti dvojice mladića, Dženana Memića iz Sarajeva i Davida Dragičevića iz Banjaluke.

Buka / 15. Maj 2018

Protesti se održavaju na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu, predvodnici okupljenih će biti očevi dvojice mladića, Muriz i Davor.

 

 

Davor Dragičević je rekao da zločinci nemaju ni vjere ni nacije, već samo svoj interes i pozvao sve građane Sarajeva da daju podršku.

 

On je započeo svoj govor emotivnim riječima: 

 

"Dragi moj sine, dušo moja, dragi naš Davide dušo naša, dragi naš Dženane dušo moja, dragi naš Dženane, dušo naša. Ja sam Davor Dragičević, otac ubijenog Davida."

 

"Ovdje sam večeras da pružim podršku Murizu Memiću čiji je sin ubijen, ovdje sam da pružim vama podršku, da ne gledate zlo među nama. Dženan Memić je imao svog babu, David Dragičević je imao svog oca. Muriz je vidio svog sina da je ubijen, vidio sam da je David Dragičević, unakažen, silovan, ubijen, brutalno ubijen.Svi koji su ovo uradili su sotone, ubice, zločinci i kriminalci. Mi nećemo da živimo sa zločincima. Neću vam oprostiti Dženana, neću vam oprostiti Davida, nećemo vam oprostiti našu djecu. Probudite se ljudi", rekao je Davor. 


On je naglasio da neće u grob dok ne privede pravdi ubice njegovog sina i poručio:

 

"Djeca su naša budućnost, radi budućnosti moramo stati svi zajedno ako smo ljudi protiv kriminalaca, ubica i sotona".

 

Muriz Memić okupljenima je poručio da neće odustati, te da ima sve dokaze.

 

"Ja sam legalista. Meni ne treba ulica, meni treba sudnica. Zar moramo na ovaj način da tražimo pravdu. Ali tužioci su sve uradili da ne nađu Dženanove ubice", poručio je Muriz.

 

On navodi da ima sve dokaze i da je on glavni tužilac, te poručuje kako će od iduće sedmice napraviti šatorsko naselje pred Sudom BiH.


 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.