Deset godina od neriješenog svirepog ubistva u Banjaluci: Možda ja danas pijem kafu sa ubicama mog brata

U Banjaluci je danas organizovana mirna šetnja ulicama Banjaluke povodom desete godišnjice od ubistva Milana Vukelića.

Elvir Padalović / 06. Novembar 2017


Grupa građana izašla je, mirno i dostojanstveno, da upozori na to da jedno strašno ubistvo u Banjaluci još nije rasvijetljeno.

Banjalučani su se danas okupili na Trgu Krajine, odakle su prošetali sve do Parka Mladen Stojanović u Banjaluci.

Ni deset godina nakon svirepog zločina, počinioci niti nalogodavci nisu otkriveni. Porodica i prijatelji ubijenog Vukelića godinama upozoravaju na to da su počinioci svima dobro poznati.

 

foto Arhiva BUKE


Ljiljana Todorović, sestra ubijenog Milana Vukelića rekla je da ne zna kako uopšte komentarisati taj rad ili nerad MUP-a RS.

"Prisjetila sam se 2011. godine, dakle četiri godine poslije ubistva mog brata direktor Policije gdin Pena je izjavio da je policija taj predmet policijski riješila ali da je problem dokazivanja. To znači da policija ima saznanja o naručiocima, o izvršiocima, o motivima ali ne može d adokažu i d aim treba načina i vremena da to izvedu. Dakle oni šest godina traže način da dokažu , a znaju." rekla je ona u Banjaluci danas.

Kaže kako je strašna spoznaja da znate da MUP RS zna ko su ubice i ko je naručio ubistvo i da ti ljudi slobodno šetaju.

" Ja stalno ponavljam. Možda pijem kafu sa tim ljudima. A to je strašno.Ja mislim da oni sjede i da ništa ni ne rade. čekaju da prođe vrijeme i da dokazi nestanu."

Kaže da računa na pošteni dio policije. Nadam se da će mamam dočekati da doživi pravdu i da vidi ko su ti ljudi.

 

 

 Podsjetimo u eksploziji automobila u Banjaluci, prije deset godina, smrtno je stradao Milan Vukelić, a povrijeđeni su Tomislav Dobrinjac i Slava Petinovi


Milan Vukelić bio je dugogodišnji radnik Zavoda za izgradnju Banja Luka, koji je javno ukazivao na koruptivne radnje, kako u instituciji u kojoj je radio, tako i o milionskim pronevjerama u budžetu Banjaluke.  

Institucije Republike Srpske mu nisu pružile adekvatnu zaštitu.

Do eksplozije koja je raznijela automobil "ford fiesta", koji je bio u kretanju, došlo je 6.11.2007. godine u banjalučkom naselju Starčevica u Ulici Jug Bogdana, u neposrednoj blizini sjedišta MUP-a Republike Srpske.

MUP RS: Nismo odustali!

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske nije odustalo od rasvjetljavanja niti jednog nerasvijetljenog teškog krivičnog djela.

U prethodnom periodu Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preuzela je vođenje istrage o ubistvu Banjalučanina Milana Vukelića izvršenog 06.11.2007. godine u Banja Luci od Policijske uprave Banja Luka.

Kriminalistički inspektori specijalizovani za rad na najtežim krivičnim djelima postupaju po aktivnom operativnom planu za rasvjetljavanje navedenog krivičnog djela. U tom smislu, a u koordinaciji sa Okružnim Javnim tužilaštvom Banja Luka, izvršeno je više operativnih provjera dobijenih informacija, obavještenja i saznanja, a takođe je saslušano i više lica koja bi se mogla dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom.

Podsjećamo da su policijski službenici ove Uprave u prethodnom periodu rasvijetlili više teških krivičnih djela, a neka od njih su izvršena i prije više od deset godina, saopšteno je iz MUP-a RS na upit medija.

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.