Detektiv koji je istraživao nestanak Madeleine McCann pronađen mrtav

PRIVATNI detektiv kojega su roditelji nestale djevojčice Madeleine McCann unajmili kako bi je pronašao, Kevin Halligen, pronađen je mrtav u kući na jugoistoku Engleske. Policija za sada ne otkriva puno o njegovoj smrti, a očekuje se i nalaz obdukcije, piše Sky.

Index / 14. Januar 2018
56-godišnji Halligen pronađen je mrtav u kući njegove partnerice Surrey. Policija njegovu smrt za sada vodi kao nerazjašnjenu.
 
"Dobili smo dojavu o čovjeku kojemu je loše na adresi Cobbett Hill Road u Normandiji. Ubrzo nakon dojave policiji, muškarac u pedesetima je preminuo", priopćeno je iz policije.
 
Roditelji Madeleine potpisali s Halligenom ugovor na pola milijuna funti
 
Kevin Halligen je bio jedan od prvih privatnih detektiva koje su roditelji nestale djevojčice angažirali kako bi im pomogao u potrazi za nestalom četverogodišnjakinjom. 
 
Roditelji Madeleine McCann s Halligenovom tvrtkom Oakley International 2008. godine potpisali su ugovor vrijedan pola milijuna funti. Uz njih, ugovor su potpisali i upravitelji fonda "Pronađimo Madeleine", godinu dana nakon što je djevojčica nestala u Portugalu.
 
Raskinuli ugovor zbog neuspjeha
 
McCannovi su postali nezadovoljni neuspjehom portugalske policije u pronalasku tragova o tome što se dogodilo njihovoj kćeri. Detektiv Halligen im se predstavio kao tip James Bonda. No, pokazalo se kako se radi samo o njegovoj mašti.
 
McCannovi su ugovor s njim raskinuli 2009. godine vjerujući kako nije uspio u poslu za koji su ga plaćali. Halligenovu smrt nisu komentirali, a prema njihovim riječima s njim nisu kontaktirali od raskida ugovora. 
 
Osuđen za prijevaru i zlouporabu novca klijenata
 
Porijeklom iz Dublina, s dvojnim - američkim i irskim državljanstvom, Halligen je nakon raskida ugovora s McCannovima izručen u Ameriku gdje je priznao optužbe za prijevaru na ugovoru prije njihovog. Osuđen je na kaznu zatvora, no iz njega je vrlo brzo pušten jer je u istražnom zatvoru proveo gotovo cijelo vrijeme kazne te se nakon toga vratio u Britaniju. 
 
U TV intervjuu koji je tada dao za lokalni medij je porekao zlouporabu novca koje je dobio za istragu kao i optužbe da je novce klijenata koristio za luksuzan život. 
 
Madeleine nestala iz apartmana u Portugalu
 
Madeleine je bila skoro četiri godine stara kad je nestala iz apartmana u kojemu je obitelj provodila godišnji odmor u Praia da Luz u Portugalu 2007. godine. 
 
Njezini roditelji su nakon Halligena angažirali još nekoliko privatnih detektiva koji su bili jednako neuspješni u otkrivanju tragova o tome što se dogodilo djevojčici.
 

2011. godine Scotland Yard je počeo novu istragu koju je financirala britanska vlada, no misterija nestale djevojčice nije nikad riješena.

 

Index

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.