Djevojčicu sa srebrnim očima niko nije htio da usvoji, a onda se desilo čudo

Priča o devojčici sa srebrnim očima zvuči kao bajka. A zapravo je mnogo lepša i dirljivija jerPriča o devojčici sa srebrnim očima zvuči kao bajka. A zapravo je mnogo lepša i dirljivija jer - u stvarnosti dobija srećan kraj. - u stvarnosti dobija srećan kraj.

Zena / 17. Maj 2018

 Mala Primrouz je rođena sa kongenitalnim glaukomom zbog kojeg ima "srebrne" oči. Slepa je. Takođe, ima i problema sa sluhom. Majka ju je napustila odmah po rođenju, a puna 23 meseca nijedan lekar nije tretirao njene probleme zbog čega je bila u strašnim bolovima.

 

Imala je poteškoće u razvoju, ne samo da nije mogla sama da drži bočicu, već nije mogla uopšte drži uspravljenu glavu. Meseci su prolazili, a ona je bila u sirotištu, bez ikakve nade da će ikada biti usvojena.


A na drugom kraju sveta, u saveznoj američkoj državi Džordžiji, jedna porodica je čekala na nju.

 

Kris i Erin već imaju svoje dvoje dece. Nisu ni planirali dalje proširenje porodice, a onda su na Fejsbuku, na jednoj grupi za usvajanje, videli sliku devojčice sa srebrnim očima i opis njenog stanja.

Erin kaže da je godinama unapred znala da će Primrouz doći kod njih.

- Usvojili smo je u januaru 2016. godine, ali ja sam dve godine unazad pre toga plakala jer sam nekako osećala da je ona negde u kolevci i da čeka na nas. Kada sam videla njenu sliku na Fejsbuku, znala sam da je to ona. Ne umem da objasnim kako, ali znala sam da sam zbog nje plakala i znam da je sada tamo gde treba da bude, kod svoje prave kuće – kaže Erin.

 

Kad bi joj postavili pitanje zašto je uopšte usvajala bolesno dete, odgovarala je: „A zašto ne bismo?“

 

- Kada ljudima kažemo da je slepa, obično kažu „Žao mi je“. Nema zbog čega da vam bude žao. Nema ničeg strašnog niti pogrešnog u slepilu – kaže Kris.

 

Devojčica još uvek ne govori niti hoda, pa komuniciraju sa njom dodirima. Svakog dana bore se zajedno s njom. Ali, naučila je da se smeje. I naučila je šta znači imati porodicu.

 

.

 

Izvor: Žena


Buka preporuka

Tema

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.