Dodik i Cvijanović: Nama ne treba kredit MMF-a

Komentarišući neusvajanje seta Zakona o akcizama u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, predsjednik RS-a Milorad Dodik i premijerka RS Željka Cvijanović naglasili su da Republika Srpska ne zavisi od aranžmana sa MMF-om, ali da su ovi zakoni dio Reformske agende.

Klix.ba/RTRS / 12. Maj 2017

Naglasili su da Vlada Republike Srpske, ali ni SNSD u tome više neće učestvovati i da će oni koji su takvu odluku donijeli na nivou BiH, svoje stavove morati da objasne predstavnicima međunarodne zajednice, prenosi RTRS.

Inicijativu stranaka opozicije za smjenu Vlade Republike Srpske ocijenili su kao smiješnu, jer kako su rekli, ove stranke u NSRS nemaju većinu zastupnika. Dodik je naglasio da je posebno smiješna izjava iz SDS-a da će odbiti premijersko mjesto koje im, kako kaže, niko nije ni ponudio.

Dodik i Cvijanović su ponovili da neće biti nikakvih smjena u Vladi RS-a, da je inicijativa za smjenu Vlade Republike Srpske skretanje pažnje sa nefukcionisanja vlasti na nivou BiH i da bi se SDS trebao više baviti rješavanjem ovih problema umjesto što predlaže ono što je nesprovodivo.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović jednoglasno su poručili da je priča o akcizama završena dodajući da ne funkcioniše vlast na nivou BiH.

"Vidim potrebu da opozicija pravi galamu da skine pažnju javnosti sa onih dešavanja u okviru svih tih političkih partija, posebno SDS-a, koji se suočava sa velikim problemima na terenu gdje ima nekoliko šefova, nekoliko predstavnika partije i ljude koji nude određene aranžmane i slično. To je haos i rasulo", ističe Cvijanović.

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.