Egzotična destinacija koju ćete tek poslije ovog teksta uzeti u obzir

Čile se nalazi na najjužnijem delu Južne Amerike, pa vam je jasno da u trenucima zime u Srbiji neko tamo i te kako uživa na jednoj od mnogobrojnih plaža.

BUKA portal / 04. Novembar 2018

Obala Čilea / thinkstock

Obala Čilea / thinkstock

Letovanje

Egzotična destinacija koju ćete tek posle ovog teksta uzeti u obzir

/ nedelja, 4.11.2018. / 16:04 -> 08:00 / Letovanje / Komentara: 0 Izvor: B92

Podeli

Čile se nalazi na najjužnijem delu Južne Amerike, pa vam je jasno da u trenucima zime u Srbiji neko tamo i te kako uživa na jednoj od mnogobrojnih plaža.

Obala Čilea se proteže na 4.184 metara dug Pacifika. Uz toliku obalu dolazi i mnoštvo plaža, neverovatna morska hrana, surferski gradovi, uspavana ribarska sela i mnoge druge lepote koje leto nosi.

Čile ima neverovatnu klimu

Tokom leta (koje je u vreme naše zime), nije samo toplo. Svaki dan je vedro, a kiše gotovo da nema! Jedini razlog zbog kojeg nema kiše je taj što je okeanska voda hladna, pa kako ne može da dolazi do isparenja, a tako se ne formiraju ni kišni oblaci. To ne znači da je svuda u Čileu more hladno. Postoje zalivi i prirodni bazeni u kojima je more izuzetno toplo.

Bahia Inglesa / thinkstock

Bahia Inglesa / thinkstock

 

Neke plaže imaju tirkizno plavu vodu

Severnije plaže u Čileu su takve da ćete imati osećaj da se nalazite na egzotičnom ostrvu. Beli pesak u kombinaciji sa tirkiznim morem je najbolje vidljiv na plaži Bahia Inglesa. Tu je i La Virgen plaža do koje se dolazi kolima zemljanim putem. Ipak, sve vreme prizori će vam oduzimati dah.

Odlične plaže za duge šetnje

Na samo dva sata od Santjaga, nalazi se Zapalar jedna od najlepih plaža u čitavoj zemlji. Elegantne letnje kućice nalaze se dublje u šumi, a stene od koje udaraju talasi i širina koja se pred vama pruža idealna je za šetnju.

Vinja de Mar / thinkstock

Vinja de Mar / thinkstock

 

Nudističke, opuštene i plaže za surf

Na obali od preko četiri hiljade kilometara ima za svakoga ponešto. Surferi će pronaći talase na svakoj drugoj plaži, a postoje i one posebno opremljene za njih. Postoje i plaže za sve one koji bi da se opuste uz tihu muziku i uživaju u pogledu. Ima i plaža za pripadnike nudizma. Plaža Luna je jedna od tih, a nalazi se između dve popularne plaže, a tu je i Puchunkavi ima prirodnu zaštitu od pogleda. Za omladinu koja voli žurke ima neverovatno veliki broj parti plaža. Najbliža plaža Santjagu je Vinja del Mar gde se žurka nastavlja do kasno u noć.

A možete imati i za sebe

Severno od plaže Kačagua nailazite na maleni zaliv Las Kuhas gde ćete doslovno biti sami. Cau Cau plaža nalazi se između litica, a do nje se može doći samo drvenim stepenicama ili čamcem. Generalno na sat vremena južno od Santjaga kreće niz prelepih, intimnih plaža.

 

 

B 92


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.