Emir Pajazetović aktivirao bombu u Disco klubu „EX“

Rano jutros oko 03:30 minuta u velikokladuškom Disco klubu „Ex“ jedna osoba je aktivirala eksplozivnu napravu pritom ranivši 30-ak osoba. Kako smo saznali iz kantonalnog MUP-a više lica je zadobilo teške tjelesne povrede, dok su kod jednog lica ozljede opasne po život.

Muškarac koji je jutros bacio eksplozivnu napravu u diskoteku EX u Velikoj Kladuši, nakon čega su povrijeđene 32 osobe, je Emir Pajazetović, osoba od ranije poznata policijskim organima.

 

"U ranim jutarnjim satima aktivirana je eksplozivna naprava u diskoteci EX u Velikoj Kladuši. U trenutku aktiviranja eksplozivne naprave u diskoteci je bilo oko 50 osoba, a povrijeđeno je više od 30 osoba. Policija je lišila slobode osobu E.P., rođenu 1984. godine. Ovoj osobi se također ukazuje ljekarska pomoć u bolnici u Bihaću. On je pod stalnom policijskom prismotrom“, rekao je u izjavi za Klix.ba Ale Šiljdedić, portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK).

 

Pajazetović, koji je poznat po nadimku Emir Rakin, je 2012. godine bacio bombu na kafić Cacadu u Kladuši, a u skorije vrijeme je izašao iz zatvora u Zenici. Policija počinitelja od ranije poznaje po teškim krivičnim djelima razbojništva.

 

Pripadnici MUP-a USK još uvijek utvrđuju okolnosti pod kojima je aktivirana eksplozivna naprava.

 

Prema prvim informacijama, incidentu je prethodila tuča između Rakina i ljudi iz osiguranja diskoteke. Policija ispituje da li je riječ o legalnom osiguranju ili osobama koji s formalno bili zaduženi tu vrstu djelatnosti. Takođe, provjerava se je li učestvovao neko od gostiju.

 

Hospitalizovane 24 osobe

 

Nakon eksplozije bombe u diskoteci EX u Velikoj Kladuši, u Kantonalnu bolnicu "Dr Irfan Ljubijankić" u Bihaću, primljene su 24 osobe, od kojih je 18 sa težim povredama, potvrdila je za Anadolu Agency (AA) portparolka bolnice Maja Hadžimehmedović.

 

"Kroz Centar urgentne medicine prošle su 24 osobe. Od toga je šest sa lakšim tjelesnim povredama vraćeno kući, dok je 18, sa težim tjelesnim povredama, hospitalizirano u Kantonalnoj bolnici u Bihaću", pojasnila je Hadžimehmedović.

 

Kako je kazala, od 18 pacijenata, pet se nalazi na odjeljenju intenzivne njege.

 

"Urađeni su neki operativni zahvati, a neki su još u toku. Radi se o ranama donjih i gornjih ekstremiteta i glave. Trenutno nema kritičnih pacijenata", kazala je Hadžimehmedović za AA.

 

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.