FENOMENALNE FOTOGRAFIJE- Dženad Džino: Inspiracija su mi Prenj i Čvrsnica, planinske noći, jutra i sav taj prirodni ambijent

Kako živim u Jablanici Prenj i Čvrsnicu posmatram svakodnevno i od malena volim planinarenje i prirodu. Sa ove dvije planine u planu imam jos dosta toga napraviti u bliskoj budućnosti jer su zaista nepresušni izvor fascinantnih kadrova

Dženad Džino, poznati fotograf iz Jablanice kaže da fotografija za njega predstavlja umjetnost i način da ispolji svoju kreativnost kroz objektiv fotoaparata. 

Kaže da u vrijeme analogne fotografije nije ispoljavao neku posebnu želju za fotografisanjem, ali i tada je volio fotografiju.  

"Pojavom digitalne fotografije pojavile su se i nove mogućnosti koje su prije toga bile nezamislive i fotografiji su dale neku sasvim novu dimenziju. Nekako pojavom prvih mobilnih telefona sa ugrađenom kamerom vežu se i moji počeci i javljaju prve iskre ljubavi prema digitalnoj fotografiji. Mogu slobodno reći da je digitalizacija fotografije ono što me osvojilo i usmjerilo ka fotografisanju", rekao je za BUKU Dženad Džino. 

Iako najviše radi fotografisanje vjenčanja, Džino kaže da sebe smatra landscape fotografom i to je ono u čemu zaista iskreno i sa puno ljubavi uživa.  

"Dakle fotografisati pejzaže i prirodne ljepote. Inspiracija su mi Prenj i Čvrsnica, planinske noći, jutra i sav taj prirodni ambijent. Kako živim u Jablanici Prenj i Čvrsnicu posmatram svakodnevno i od malena volim planinarenje i prirodu. Sa ove dvije planine u planu imam jos dosta toga napraviti u bliskoj budućnosti jer su zaista nepresušni izvor fascinantnih kadrova", ističe Dženad. 

Za njega se savršen kadar nalazi na njegovoj fotografiji "Hajdučkih vrata".

 

Pogledajte njegove fotografije:

 

Dvorac Chateu de Chillon - Fotografija otkupljena od National Geographic-a

 

 

Brana

 

Matterhorn

 

Freedom

 

Kolona

 

Noć pod Lupoglavom

 

Pašnjaci Prenja

 

 

Svitanje na hajdučkim vratima

 

 

Vilinac

 

Stari 2018.

 

 

Vilinac

 

 

Višegrad

 

 

Više fotografija iz rubrike Predstavljamo fotografe pogledajte OVDJE. 

 

 

 

 

 


Buka preporuka

Tema

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.