Festival karijere 2016. u Banjaluci

Centar za razvoj karijere (CERK) 28. aprila sa početkom u 10:30 časova u Domu omladine u Banjoj Luci organizuje FESTIVAL KARIJERE, jedinstven događaj za mlade našeg grada koji je kontinuitet Sajma praksi i stipendija, manifestacije koja se organizuje u Banjaluci od 2011. godine!

BUKA / 21. April 2016

Od studentske inicijative, zahvaljujući šestogodišnjem iskustvu i angažmanu, CERK je postao nezaobilazan informativno-savjetodavni alat i servis za podizanje zapošljivosti srednjoškolaca, studenata i mladih našeg grada. To dokazuje i činjenica da je dosadašnje događaje posjetilo preko 5000 mladih, od kojih je preko 3000 direktno koristilo savjetodavne, edukativne i informativne usluge CERK-a.

Festival karijere je baš to: spoj savjetodavnih, edukativnih i informativnih sadržaja! Jednodnevna manifestaja kroz koju će mladi imati priliku da od vrhunskih stručnjaka iz privrede, obrazovanja i nevladinog sektora iz zemlje i regiona dobiju korisne savjete kako da budu zapošljiviji, produktivniji i uspješniji u onom šta rade!

Stoga se i ovogodišnji Festival održava pod sloganom “Osvijetli put svojoj karijeri”, a njegov sadržaj, koncipiran je u tri bloka – savjetodavni, obrazovni i informativni.

Savjetodavni blok je niz razgovora sa lokalnim i regionalnim profesionalcima, predstavnicima vodećih regionalnih i globalnih kompanija, poslodavaca, stručne i akademske zajednice.

Neki od govornika u ovom bloku su Sonja Jovanović - direktor ljudskih resursa u jednoj od četiri najveće globalne revizorsko-konsultantskoj kompanije EY - regionalna kancelarija u Beogradu, prof. dr Saša Petković, prodekan za nastavu Ekonomskog fakulteta Banja Luka i rukovodilac Centra za projektni menadžment i preduzetništvo, Ivica Penić – marketing stručnjak, Business Development Manager NewMan's Business Accelerator-a iz Skoplja,  Saša Trivić - vlasnik Krajina Klasa i predsjednik Unije poslodavaca RS, Mirjana Milovanović - asistent na Banjaluka College-u i direktorica marketinga u Autokući Milovanović i Ranko Petrušić  osnivač Centra za informatički razvoj InfoArs.

Obrazovni blok sastoji se od nekoliko korisnih radionica - Brendiraj sebe, Mobilnost - iskustvo koje mijenja život, Upoznaj sebe i  Za prvi utisak nema druge prilike, čiji je cilj učesnicima ponuditi znanja i vještine potrebne za bolje sagledavanje vlastitih znanja ali i sklonosti. Pored toga, cilj obrazovnog bloka je osposobiti mlade i pomoći im da što lakše prođu korake od intervjua za posao do pozicioniranja na tržištu rada i izgradnje reputacije.

Informativni blok sastoji se od prezentacija programa praksi u uglednim kompanijama. Sa nama su između ostalog predstavnici kompanije Coca-Cola HBC B-H koji će predstaviti Coke Summership programa šestosedmične prakse u ovoj kompaniji, koji pruža mogućnost sticanja iskustva rada na konkretnim projektima  kao i interaktivna predavanja i radionice. Takođe, predstaviće se i redizajnirani portal www.cerk.info – jedinstven online alat za podizanje zapošljivosti mladih u Banjaluci, Republici Srpskoj ali i šire.

Pored veoma zanimljivog i korisnog programa, učesnike Festivala i ove godine čekaju vrijedni i korisni poklon paketi, nagrade i naravno sertifikati. Broj mjesta na ovogodišnjem Festivalu karijere je ograničen.

Sve informacije kako se prijaviti na Festival se nalaze na linku, a popunjene prijave kao i pitanje se šalju na mejl: festival.karijere@cerk.info.

Festival Karijere 2016 podržali su Zavod za zapošljavanje RS i Centar za projektni menadžment i preduzetništvo Ekonomskog fakulteta. Prijatelji Festivala su konsultantsko-revizorska kuća EY (Ernst&Young), Coca-Cola HBC B-H, pekara „Manja“, Molson Coors (brend Jelen pivo), Marbo, Red Bull, TC Verno, agencija Vuković i Isti Twist slatkiši.

O CERK-u

Centar za razvoj karijere Banja Luka je nastao kao inicijativa studenata a postao set informacija, alata i servisa kroz koje mladi unaprijeđuju vlastitu zapošljivost.

Zamišljen je kao servis kroz koji će mladi u procesu obrazovanja (studenti i srednjoškolci ali i nedavni diplomci) jačati svoje generičke sposobnosti, vještine i kapacitete s ciljem da budu konkurentniji na tržištu rada i informisaniji o mogućnosti unaprijeđenja vlastitie zapošljivosti.

Osnovna ideja CERK-a je da mladi na vrijeme, još tokom svog formalnog obrazovanja, ulažu u sebe i kroz neformalno obrazovanje, usavršavanja i praktični rad razvijaju svoje sposobnosti kao budući zaposleni, poslodavci ili preduzetnici.

 

 

 


Buka preporuka

Ekonomija

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.