FSS: Navijači koji su skandirali "Nož, žica, Srebrenica" nisu dostojni ni Srbije ni fudbala!

Fudbalski savez Srbije najoštrije osuđuje vinovnike nacionalističkog ispada na prijateljskoj utakmici između omladinskih reprezentacija Srbije i BiH.

BUKA / B92 / 12. Mart 2014

Meč u Modriči prekinut je zbog uvrijedljivog skandiranja dijela navijača  selekcije Srbije, poslije čega je sudija odlučio da u 60. minute (0:0), pošalje igrače u svlačionicu.

Tim povodom, u ime Fudbalskog saveza Srbije, oglasili su se Savo Milošević, direktor svih mlađih reprezentativnih selekcija FSS i Mitar Mrkela, njegov zamjenik.

"Najoštrije osuđujemo ovaj nemili događaj i šaljemo iskreno izvinjenje Fudbalskoj federaciji Bosne i Hercegovine, čitavaj fudbalskoj javnosti i mladim igračima. Fudbal mora da zbližava, to je njegova humana i sportska misija. Uostalom, to je bila i naša osnovna ideja kada smo ugovarali dve prijateljke utakmice omladinskih selekcija Srbije i Bosne i Hercegovine. Očigledno da pojedinci još žive u nekom prošlom vremenu i mi se od takvih ograđujemo, jer nisu dostojni ni Srbije ni fudbala", poručio je Savo Milošević.

"Fudbalski savez Srbije trudi se da unapređuje i razvija dobre odnose u fudbalskom regionu. Baš zbog te činjenice, insistiramo da igramo što češće protiv naših suseda. Zato su takvi mečevi i najbrojniji, jer imaju plemenitu misiju da promovišu prijateljstvo, toleranciju i sportski duh u regionu. Osuđujući incident u Modriči, šaljemo izvinjenje i jasnu poruku da ćemo nastaviti da radimo u interesu zbližavanja naroda , kako na fudbalskom terenu, tako i van njega", rekao je Mitar Mrkela.

Prilika za to je već u četvrtak, 13. marta, kada će isti akteri odigrati drugi prijateljski meč u Gradačcu.

 

 

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.