Hladan tuš - usred sezone spuštaju cijenu ljetovanja

Ako su podaci o turističkim rezultatima za jul još nekako mogli da se zavedu kao dobri, prva nedelja avgusta hotelijerima i turističkim stručnjacima ne da mira.

Buka / 10. August 2018

 Kako je Jutarnjem listu potvrdio bivši predsednik Udruženja hrvatskih putničkih agencija Boris Žgomba, u prvih pet dana avgusta hotelijeri beleže popunjenost slabiju za četiri odsto u odnosu na onu 2017. godine pa mnogi od njih posetioce sada mame popustima i akcijama, što prethodnih godina baš i nije bio slučaj.

 

"Tačno, podaci za avgust govore o manjoj popunjenosti hotela u prvim danima a iako lično smatram da ne treba dizati paniku, istina je da treba malo dublje pogledati razloge takvih rezultata i razgovarati o nekim strategijama za naredne godine. Trebalo bi da se pripremo i za sledeću sezonu, koja će biti teža. Moraćemo opet da se borimo za svakog gosta“, kaže Žgomba. 

 

S obzirom na to da se u ovom delu godine ostvaruje čak 60 posto svih dolazaka i noćenja, čak i vrlo mali pad turističke aktivnosti u ovim mesecima bi mogao da ima značajan uticaj na ukupne turističke rezultate. 

 

Jutarnji piše i da su španski hotelijeri počeli znatno da spuštaju cene svojih ol inkluziv aranžmana, i to uglavnom pod pritiskom nešto slabije tražnje. 

 

List navodi da i Špancima i Hrvatima, čini se, stiže hladan tuš, i to u najvećoj meri kao posledica jačanja tržišta poput Turske, Tunisa i Egipta.


Buka preporuka

Region

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.