Letjeli papiri: Vijećnik fasciklom gađao gradonačelnika Kasumovića - 'Zaslužio si cipelom!'

Burno u Zenici

Zenica.info / 13. Mart 2018

 Predsjedavajući Gortan Bulajić (DF) dao je pauzu u trajanju od deset minuta, poslije čega su se svi vratili u salu, ali je, kako nam je potvrdio Bulajić, odlučio se prekinuti sjednicu jer je bila loša atmosfera

 Sjednica Gradskog vijeća Zenica prekinuta je u danas u 16.30 sati za vrijeme rasprave na 10. tački koja se tiče komunalnih taksi (kladionica), nakon incidenta koji se dogodio, kada je vijećnik A SDA Mensud Keleštura sa svog mijesta gađao kožnim rokovnikom u pravcu gradonačelnika Fuada Kasumovića koji je bio za govornicom.

Kasumović je prethodno sa govornice prozvao Kelešturu da je stavio potpis na pismo Ustavnom sudu "koje su mu sastavili kladioničari". Vijećnik je ustao i dreknuo "Lažeš", a potom sa svog mjesta bacio kožnu fasciklu sa papirima koji su se rasuli.

Predsjedavajući Gortan Bulajić (DF) dao je pauzu u trajanju od deset minuta, poslije čega su se svi vratili u salu, ali je, kako nam je potvrdio Bulajić, odlučio se prekinuti sjednicu jer je bila loša atmosfera.

Bulajić nam je rekao da će sjednica biti nastavljena kada se steknu uslovi za normalan rad Vijeća, a da će termin biti naknadno utvrđen.

Pogledajte VIDEO (preuzet sa Zenica.info) od 36 minute.

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.