Lidl otvorio prodavnice u Srbiji. Građani čekali u redovima, došao i Vučić

LIDL je danas u Srbiji krenuo s radom. Točno u osam sati otvoreno je 16 trgovina u 12 gradova, a čak pet u Beogradu.

Buka / 11. Oktobar 2018

 

Kako prenosi Blic, građani su ispred nekih trgovina stvorili i redove kako bi što prije ušli u trgovine u kojima su ih  dočekali besplatni kroasani.

Jednu Lidl trgovinu svečano je otvorio i Aleksandar Vučić.

"Danas u ovom trenutku otvaramo 16 trgovina širom Srbije. Vjerujem da ćemo s najboljim odnosom cijene i kvalitete i najboljom potrošačkom košaricom zadovoljiti potrebe potrošača. Ponosan sam jer smo radili srcem ", rekao je Tomislav Šapina, generalni direktor Lidl Srbija.

"Nakon deset godina prvi suvremeni lanac dolazi u Srbiju.  Ovo je velika stvar za naše tržište rada. Lidl će doprinijeti modernizaciji, koja nam nedostaje", naglasio je ministar trgovine Rasim Ljajić, prenosi Blic.

Vučić: Ovo nisu obične trgovine

Srpski predsjednik svečano je otvorio jedan Lidl u Beogradu te se obratio prisutnima.

"Ljepše izgleda nego u Bugarskoj. Bio sam prije 6-7 godine i ovaj je puno ljepši i veći.

Od trenutka kada je najavljeno da Lidl dolazi u Srbiju koliko puta sam čuo od različitih ljudi da se diže tolika buka oko obične trgovine. Ovo nisu obične trgovine, ovo je nešto malo važnije, ovo je dan kada činimo veliki korak naprijed prema boljem i kvalitetnijem životu.

Zemlja s takvom ponudom u maloprodaji građanima pruža i izbor da mogu birati jeftino, a kvalitetno. Zato vas molim da podržite  dolazak i drugih njemačkih investicija", rekao je Vučić prenosi Telegraf. Vučić je otkrio kako je Lidl u Srbiju investirao 205 milijuna eura te zaposlio 1553 radnika.

Do kraja godine ukupno 22 trgovine

Do kraja godine u Srbiji će se otvoriti još sedam Lidlovih trgovina.

"Mi smo jednostavni, bolji, povoljniji. Tu smo da ostanemo i da se zajedno razvijamo. Slušat ćemo vas potrošače kako bismo bili bolji iz dana u dan", poručio je direktor Lidla građanima.

.

 


Buka preporuka

Region

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.