NA IVICI INCIDENTA Zvornički ljekari više ne žele da čekaju. PORUČILI VLADI I PREDSJEDNIKU: Rok vam ističe sutra

Ljekari zvorničke bolnice traže hitnu reakciju nadležnih u rješavanju njihovog problema, te naglašavaju da bi u suprotnom moglo doći do ozbiljnih incidenata.

Milovan Matić / 09. Novembar 2017

Kako su za naš portal objasnili nezadovoljni ljekari iz Zvornika, rok koji je postavio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik za postizanje kompromisa i donošenje konačnog rješenja je istekao.

 

"Hoćemo da vidimo šta je i da li je išta odlučeno na relaciji ministar zdravlja, predsjednik Vlade, predsjednik Republike. Mi čekamo neki glas od njih, a naše strpljenje je na izmaku. Tačnije, rok je do sutra kada nastavljamo sa našom borbom. Mi smo ispoštovali naš dio dogovora sa sastanka sa predsjednikom i na njih je red. Pristali smo da ne može biti Drljvić (Milan) direktor, u redu, ali ne može ni Okuka (Jovan) i obećano nam je da će se to riješiti u roku od 15 dana. Ponavljam, taj rok ističe sutra i mi smo spremni da ako se ništa ne uradi reagujemo. nećemo dopustiti da nas prave budalama. naša reakcija slijedi sutra ili najkasnije u ponedjeljak", ispričali su nezadovoljni ljekari iz bolnice u Zvorniku za SrpskaCafe. 

 

Kako kažu u bolnici je zbog svega što se desilo i zbog spore reakcije nadležnih i svih onih koji su preuzeli na sebe da se uključe u rješavanje ovog problema užasno i nepodnošljivo stanje.

 

"Ovo je strašno. najviše nas frustrira ponašanje ministrazdravlja Dragana bogdanića koji je totalno nezainteresovan za naše probleme.On je pokazao da je najgora karika u cijlom sistemu. I naravno, tu je Lazar Prodanović koji je veliki problem. On je u destruktivnoj fazi zarad ličnog interesa. Mi sa druge strane radimo i ni jedan pacijent ne trpi, ali je stanje napeto. Mi ćemo danas uputiti obraćanje predsjedniku i predsjednici Vlade u kojem upozoravamo na nepodnošljivo stanje. Padaju jako teške riječi ovdje i sve je na granici ozbiljnog incidenta. Nadležni moraju da preduzmu nešto, desiće se veliki problem. Mi smo se obratili i policiji i načelniku opštine gdje smo izrazili ozbiljnu zabrinutost", poručili su ljekari iz Zvornika. 

Komentar o stanju u zvorničkoj bolnici smo pokušali dobiti i od Lazara Prodanovića i ministra Dragana Bogdanića, koje ljekari smatraju najodgovornijim za trenutnu situaciju, ali ni jedan od njih nije odgovarao na naše pozive.

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.