Nove sudije, tužioci i stručni saradnici: Ovo su novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija u BiH

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) donijelo je odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini

BUKA portal / 09. Novembar 2018

Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine imenovane  su sudije Općinskog suda u Srebreniku Muhamed Vejzović, Alen Lukač, Milada Topčić i Atifa Zaimović, zatim stručni saradnici Općinskog suda u Sarajevu Ivana Šaraba i Irma Mustafić, kao i stručni saradnik Općinskog suda u Goraždu Adnan Herceg i stručni saradnik Općinskog suda u Širokom Brijegu Jelena Gavran.

Na nivou Republike Srpske, imenovani su tužioci Okružnog javnog tužilaštva Prijedor Slađana Marić i Nebojša Matović

Pri donošenju ove odluke VSTV uzeo je u obzir kriterije poput stručnog znanja, radnog iskustva i rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda. 

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija stupit će na dužnost 1. decembra, dok će mandat vršioca dužnosti predsjednika Općinskog suda u Srebreniku Muhameda Vejzovića početi 12. novembra.  

Pri imenovanju VSTV BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjerna zastupljenost spolova, saopćeno je iz VSTV-a

 

Fena

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.