Novinar BN TV ispričao detalje napada: Da se nisam branio mogli su me ubiti

Dva nepoznata mladića sinoć su u banjalučkom naselju Obilićevo brutalno pretukli novinara BN TV Vladimira Kovačevića.

BUKA / 27. August 2018

Kovačević je u telefonskom razgovoru sa direktorom BN TV Vladimirom Trišićem rekao da su ga dvojica muškaraca sačekala ispred zgrade u kojoj stanuje.

"Prošao sam pored njih ne očekujući bilo šta da će mi se desiti. Odjednom su nasrnuli na mene", rekao je Kovačević.

"Razvukli su šipke i počeli da me udaraju. Pokušao sam da se branim, dok su oni udarali po glavi i tijelu tim šipkama. Pozivao sam upomoć, oni su udarali i onda su pobjegli u automobil i odvezli se u nepoznatom pravcu", ispričao je Kovačević direktoru Trišiću, navodeći da mu je glava razbijena na dva mjesta i da ima povrede po uhu, licu i tijelu.

Prema informacijama koje smo dobili, Vladimir je pretučen je između 20:30 i 21:00 dok se vraćao sa posla, bukvualno ispred ulaza u njegovu zgradu. Tu je mračno i zaklonjeno sa velikom zivom ogradom.

On se branio, međutim prvi udarac u glavu ga je oborio na zemlju, oni su tukli šipkama a on njih po nogama.

"Ko zna u kakvoj je fizičkoj spremi jasno mu je kako su ga udarali kad nije mogao ustati. Sinoć mi je rekao da misli da se nije branio da su ga mogli i  ubiti. Vrlo malo modrica ima po leđima i tijelu, tukli su isključivo u glavu. Policija nije ostavila dežurnog policajca ni ispred njegove zgrade niti ispred Hirurgije", javio nam je Vladimirov kolega. 


Prema nezvaničnim informacijama, sam uviđaj ekspresno je obavljen. Trajao je svega 45 minuta. Također prema nezvaničnim informacijama, policija nije htjela uzimati izjave od komšije da ih ne bi budili, već će to navodno raditi tek jutros.

 

"Uređivački kolegijum BN TV najoštrije osuđuje ovaj napad i zahtjeva od MUP RS da što prije reaguje i nađe počinice ovog gnusnog napada na našeg novinara.Takođe, uređivački kolegijum BN TV podsjeća da se već duže vrijeme u određenim političkim krugovima pravi hajka na novinare naše kuće", saopšteno je iz ove televizije.

 

"Zbog toga upozoravamo MUP RS da što prije obezbijedi slobodu rada i kretanja kako našim tako i ostalim novinarima. U protivnom ćemo biti primorani da sami preduzmemo korake na zaštiti naših ljudi", poručio je uređivački kolegijum RTV BN.

 

Kovačević je sinoć bio na radnom zadatku u sklopu koga je pratio skup "Pravda za Davida".

 

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.