Objavljena prognoza do kraja sedmice: Saznajte detalje o vremenu koje nas očekuje do nedjelje

Detaljna vremenska prognoza...

BUKA / 14. Februar 2018

Sutra u Bosni veći dio dana oblačno. Prije podne lokalno sa slabim snijegom. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana postepeno razvedravanje. U Hercegovini uglavnom sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Tokom noći na petak u Bosni vjetar mijenja smjer na jugo. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

U petak prije podne magla ili niska naoblaka po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. U većem dijelu zemlje sunčano. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana naoblačenje sa sjeverozapada će zahvatiti cijelu zemlju. U Bosni je izgledno slabo jugo prije podne, koje će u poslijepodnevnim satima promijenuti smjer na sjever. U Hercegovini vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -4°C, na jugu zemlje do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana slaba kiša se prognozira za Krajinu, zapad i sjever Bosne. U Krajini je izgledna i susnježica. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni većinom sa snijegom, u nizinama je moguća i susnježica. Padavine nisu obilne. U Hercegovini lokalno slaba kiša. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.