Postignut dogovor o svim pitanjima iz Upitnika

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Istočnom Sarajevu da je postignut dogovor o svim pitanjima iz Upitnika Evropske komisije.

Srna / 16. Januar 2018

"Danas smo se bavili određenim otvorenim pitanjima sa Kolegijuma za evropske integracije", rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon sastanka sa predsjedavajućim Savjeta ministara Denisom Zvizdićem i premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem.

Prema njenim riječima, ovo su danas bile konsultacije kako bi se omogućilo da se u narednih nekoliko dana ima konačno verifikovana verzija na Kolegijumu.

"Uradili smo veliki dio posla. U principu mogu da kažem da smo postigli dogovor o svim pitanjima, sada je neophodno da se određeni set pitanja provede kroz sistem koordinacije - imamo jedan proceduralni dio koji moramo da ispoštujemo", dodala je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da se za određena pitanja u kojima još nedostaje usaglašavanje službe do petka, 19. januara, na osnovu današnjih sugestija i komentara, napravi prečišćeni tekst koji će biti predmet izjašnjavanja.

"Mislim da ćemo ovaj posao uskoro privesti kraju, da ne vidimo nikakvu preveliku prepreku, našli smo rješenja za ono što je bilo sporno", rekla je predsjednik Vlade Republike Srpske.

Cvijanovićeva je navela da postoji nekoliko pitanja uz koja će Evropskoj komisiji biti dostavljeni originali komentari institucija s obzirom da postoje određena različita poimanja ili stavovi.

"Mi se konsultujemo kroz sav ovaj rad sa predstavnicima Evropske komisije i EU i oni su upoznati kako će komentari biti dostavljeni", dodala je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da je na današnjem sastanku urađeno dosta posla. "Timovi su dobili jasan zadatak da prečišćeni tekst dostave do petka i da ćemo u narednih nekoliko dana imati verifikaciju svih ovih odgovora kako bi oni mogli konačno da budu upućeni", zaključila je Cvijanovićeva.

 

 


Buka preporuka

EU/BiH

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.