Prekinuo radni odnos u PS BiH: Povlači li se Denis Bećirović iz politike? 'Nikad nisam bio politička kukavica...'

IMA PORUKU ZA 200.000 GRAĐANA KOJI SU GLASALI ZA NJEGA

BUKA portal / 08. Novembar 2018

Denis Bećirović, koji je bio državni poslanik SDP BiH prekinuo je radnopravni status u Parlamentarnoj skupštini BiH. On je pojasnio da njegova karijera nikada nije zavisila od političkog angažmana - piše Patria

 

- Bez obzira na aktivan politički angažman nikada nisam gubio vezu sa strukom i naukom i uvijek sam imao svoje radno mjesto izvan politike - kazao je Bećirović.

 

Zajednička komisija za administrativne poslove Parlamentarne skupštine BiH verifikovala je rješenje o sporazumnom prestanku radnog odnosa između PS BiH i Bećirovića kao poslanika.

 

- Ovim činom prekinuo sam radni odnos u Parlamentarnoj skupštini BiH. U punom kapacitetu nastavljam raditi posao univerzitetskog profesora - kazao je Bećirović.

 

Dodao je da na političkom planu i dalje ostaje aktivan i nema namjeru odustati od borbe za pravednu i evropsku državu Bosnu i Hercegovinu.

 

- Nikada nisam bio politička kukavica koja je bježala od odgovornosti vršenja bilo koje povjerene zakonodavne ili izvršne funkcije u organima vlasti Bosne i Hercegovine i tako će biti i u budućnosti. Blizu 200.000 građana Bosne i Hercegovine (da nije bilo izbornih manipulacija taj broj bi bio i veći) koji su glasali za mene 7. oktobra 2018. godine su velika obaveza, čast i odgovornost. Nikada neću iznevjeriti te ljude, kao ni ideju multietničke i antifašističke države Bosne i Hercegovine  - zaključio je Bećirović.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.