Stigla i Mektićeva reakcija: Ministre Lukač, kome su Kozaci 2014. godine bili namijenjeni?

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić upitao je ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača kome su Kozaci u RS bili namijenjeni 2014. godine.

Buka / 14. Mart 2018

"Vidio sam da je Lukač dao intervju u Nezavisnim na moj intervju za Reuters. Kad god nemaju ništa za mene da kažu, kažu radi po nalogu mentora iz Sarajeva, rade po nalogu Bakira Izetbegovića. Staša Košarac je izbjegličku krizu i ilegalne migracije doveo u kontekst Bakira Izetbegovića i da ja ne preduzimam ništa na ovu situaciju zato što je to Bakir Izetbegović rekao. Notorne gluposti. Ja mislim svojom glavom, ja nemam nikakvih mentora. Za mene je mentor Ustav i zakon ove države. Poručujem Lukaču, ja barem mislim da on ne može da kaže o mentorstvu, jer kod njih o svemu odlučuje jedan čovjek. U tome i jest problem i zato se kritički odnosim, ne prema Republici Srpskoj, apsolutno ne. Vlast u RS bezočno krade. Šta meni Lukač ima da priča o nečijem mentorstvu, čije je mentorstvo radar? On meni da ja ne mislim svojom glavom, a čitava vlast u RS ima jednog mentora, nažalost naopakog, nakaradnog koji je RS doveo u takvu situaciju u kakvu je doveo. Nemojte da govorim da je policija u katastrofalnom stanju. Imam prijatelje gore, radio sam godinama", kazao je Mektić.

Postvaio je pitanje ministru unutrašnjih poslova RS.

"Pitam Lukača ko je doveo Kozake 2014. godine i kome su bili namijenjeni? Bili su namijenjeni neposlušnim Srbima. I zato govorim da hoće da dovede i ove druge koje bi usmjerio na Srbe. Lukač, ja mislim svojom glavom a ti pokušaj da razmišljaš svojom glavom. 2014. godine došlo je 120 Kozaka koje je MUP tajno kombijima doveo sa aerodroma iz Beograda u RS, bili smješteni, dio njih, u specijalnog bazi policije, dio u hotelu u Laktašima, koji su bili namijenjeni za pravljenje incidentne situacije ovdje. Ako je to normalno udruženje, zašto nije došlo javno i transparentno u RS, zašto ih je MUP prevozio kombijima? Zašto niko nije znao kad su došli ovdje? Kakve hoćete dokaze, hoćete da neko nekog ubije, vidite da se prave crne liste", naveo je Mektić.

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.