Suđenje Sanjinu Sefiću odgođeno: Vještakinja odselila iz BiH

Suđenje Sanjinu Sefiću, optuženom za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su smrtno stradale studentice Edita Malkoč i Selma Agić, odgođeno je jer se ni na ovom ročištu nije pojavila vještakinja Anisa Rahmanović koja je radila DNK analizu.

Klix.ba / 07. Decembar 2017

Prema riječima tužiteljice Tužilaštva KS, Rahmanović više nije uposlenica Federalne uprave policije i živi van BiH. Zbog toga će kao vještakinja biti pozvana Elvira Karahasanović koja je također radila DNK analizu u ovom predmetu.

Ročište je održano velikom brzinom. Sudija Igor Todorović je tražio od tužiteljice da izloži bar jedan dokaz skraćeno. Tužiteljica je predala zapisnik o uviđaju MUP-a KS od 11. oktobra 2016. godine, u kojem su izneseni detalji o NN vozilu kojim je upravlja NN osoba, a koje je udarilo pješakinje Editu Malkoč i Selmu Agić u 21:43 sati na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne i Prve transverzale.

U uviđaju se navodi kako je jedna od njih preminula na mjestu nesreće, dok je druga preminula u bolnici od zadobijenih povreda. Uviđaju je prisustvovao i tužilac. Potom je sudija kazao kako ne treba izlagati detalje i odgodio suđenje za 20. decembar u 12 sati kada će svjedočiti vještakinja Elvira Karahasanović.

Današnjem ročištu prisustvovali su svi optuženi.

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.