Vasković odgovorio Tužilaštvu RS

Tužilaštvo Republike Srpske, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, pozvalo je danas novinara Slobodana Vaskovića na saslušanje u svojstvu svjedoka u vezi sa slučajem stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

Buka / 11. Oktobar 2018

 

 

Vasković je u svom odgovoru Tužilaštvu RS poručio da će se pozivu odazvati kada mu ga lično uruče.

 

Kako navodi, ne izbjegava da primi poziv i Miodragu Bajiću, šefu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog tužilaštva, je lično dostavio 5. oktobra ove godine kopiju svoje lične karte, kako bi mu poziv mogao biti uručen, a ne ostavljati ga pred vratima stana, čiji su vlasnici njegova djeca i gdje Vasković nije prijavljen.

 

"Bajiću, ja od 26. 03. ove godine svakodnevno na svom blogu javno svjedočim o tome ko je organizovao, naredio, izvršio teško ubistvo Davida Dragičevića i ko sve prikriva taj zločin. To se zove otvoreni izvor! Nastaviću to da činim. Javno!", poručio je Vasković na svom blogu.

 

"Ja sam slobodan čovjek i mogu da se krećem kad hoću i kud hoću i ne pada mi na pamet da sjedim na 'adresi' i čekam kad ćeš se ti sjetiti da mi uručiš neki poziv", naveo je Vasković.

 

Kako se navodi u pozivu, Slobodan Vasković poziva se da dana 16. oktobra 2018. godine u 09.00 sati pristupi u prostorije tužilaštva kako bi bio saslušan na okolnosti koje su mu poznate u vezi s iznošenjem tvrdnji da su određena lica, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske počinila krivično djelo teško ubistvo - saopćeno je iz ovog tužilaštva.

 

Tvrde da su poziv uputili javno, jer Vasković izbjegava da ga primi.

 

"S obzirom na to da isti očigledno izbjegava lično primiti poziv, jer se ne nalazi na adresi na kojoj je prijavljen, kako bi se izbjegla bilo kakva manipulacija informacijama u vezi s njegovim pozivanjem, odlučeno je da se ovaj poziv uputi javno, putem sredstava javnog informisanja", navodi se u saopćenju, uz koji je novinarima dostavljen i faksmil poziva za saslušanje svjedoka.

 

Banjalučki novinar-bloger Slobodan Vasković objavio je da su Davida Dragičevića ubili određeni pripadnici MUPRS-a.

 

U pozivu se dodaje da, ukoliko se Vasković ne odazove i svoj izostanak ne opravda, može biti priveden od Sudske policije i kažnjen s 5.000 maraka.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.