Agencije


BiH

11.01.2021

Desk / Pada li danas Savjet ministara?

Agencije

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH biće održana danas, a na dnevnom redu je zahtjev za iniciranje glasanja o nepovjerenju Savjetu ministara, kao i zahtjev za smjenu zamjenika ministra civilnih poslova Siniše Ilića.

Buka desk

27.12.2020

Desk / Visoki predstavnik u BiH: Doći će do velikog preokreta u BiH, predvodiće Njemačka

Agencije

VISOKI predstavnik EU za Bosnu i Hercegovinu Valentin Inzko potvrdio je u subotu kako se može očekivati jače angažiranje međunarodne zajednice na sređivanju stanja u toj zemlji, najavivši kako će posebnu ulogu u tome imati Njemačka.

Vijesti

17.12.2020

COVID 19 / Neočekivani problemi s Pfizerovom vakcinom

Agencije

Ovo nisu očekivali

Vijesti

15.12.2020

Svijet / Evropske zemlje pooštravaju epidemiološke mjere pred praznike:" Karantin pretvaraju u policijski čas, zatvaraju se prodavnice..."

Agencije

U strahu od naglog porasta broja zaraženih koronavirusom tokom predstojećih praznika, nekoliko evropskih zemalja, uključujući Njemačku, Holandiju i Veliku Britaniju, pooštrile su mjere protiv epidemije

Vijesti

15.12.2020

Svijet / Izdata uredba o prazničnim pravilima za ulazak u Austriju

Agencije

Ministarstvo zdravlja Austrije izdalo je danas uredbu o novim pravilima za ulazak u Austriju, koja će važiti od subote, a predviđaju obavezan karantin prilikom povratka iz rizičnih regiona i zemalja.

Vijesti

14.12.2020

ŠVEDSKA / Šta se događa u Švedskoj, da li je ovo raspad medicinskog sistema?

Agencije

Covid-19

Buka desk

24.11.2020

Desk / Dodik: "Kako ćemo da podržimo nekog ko je izmišljao, pravio spektakle, ali... ja priznajem da mi je to teško palo"

Agencije

Dodik je naveo da je u Banjaluku i Srpsku on uložio svoj život, te da je za vrijeme vladavine SNSD-a najbolji period koji je Banjaluka imala.

Buka desk

12.11.2020

Desk / Izetbegović: BiH u rukama ima strahovito oružje

Agencije

PREDSJEDNIK Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović kazao je kako Bosna i Hercegovina ima na raspolaganju "strahovito oružje" pa je poručio kako bi o tome trebali razmisliti svi oni koji imaju zle namjere prema toj zemlji.

Buka desk

11.11.2020

Desk / Niko od medicinara sa biroa u Trebinju se nije javio na poziv

Agencije

Najveći problem trebinjske Bolnice trenutno je nedostatak kadra jer je do sada utvrđeno da je na virus korona pozitivno 17 ljekara i više od 50 medicinskih sestara, rekao je zamjenik direktora za medicinska pitanja trebinjske Bolnice Stanko Buha.

Buka desk

10.11.2020

Region / Rođen je mini Schengen: U zadnji tren uskočila i BiH

Agencije

Projekt zajedničkog regionalnog tržišta ranije je dobio naziv "mini Schengen", jer je temeljen na zamisli da BiH, Srbija, Crna Gora, Albanija, Kosovo i Sjeverna Makedonija na tome dokažu svoju spremnost na uzajamnu suradnju,

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.