Boris Dežulović


Kolumne

04.05.2020

ExYu / Boris Dežulović: Kako nas je zajebao Josip Broz

Boris Dežulović

Za sve je, shvatili ste, kriv drug Tito.

Kolumne

02.04.2020

KOLUMNA / Boris Dežulović: Inkubacija diktature

Boris Dežulović

Sva je sreća, rekoh, da se takve stvari događaju drugima, i da toga nema u Hrvatskoj. Naša je vlast još uvijek demokratska i još uvijek radi za dobro građana.

Kolumne

09.12.2019

Kolumna / Boris Dežulović: Ku Klux MUP

Boris Dežulović

Znamo li da Hrvatskom svake godine bezglavo bauljaju desetine hiljada studenata sa svih strana svijeta, polugoli, pijani i drogirani remeteći javni red i mir, zašto su u hrvatskoj policiji procijenili da samo dvojicu od njih valja deportirati iz države?

Kolumne

17.11.2019

Kolumna / Boris Dežulović: Kratka istorija Sićevačke klisure

Boris Dežulović

Ako ne umeju da rade,pa da izgrade čestitu cestu od Niša do Dimitrovgrada,umeju Srbi da se biju,pa će ih u četiri rata–i to, usput rečeno,sva četiri izgubljena!–poginuti manje nego u saobraćajnim nesrećama na 20 kilometara jedne provincijske magistrale

Kolumne

23.09.2019

Kolumna / Boris Dežulović: 香港不是中国

Boris Dežulović

Što Opuzencima poručuje braća iste isisane krvi, što besposleni proleteri iz radničkog Metkovića imaju reći rođacima iz daleke Kine, što im ono piše na transparentu?

Kolumne

09.09.2019

Kolumna / Boris Dežulović: Dječak sa šibicama

Boris Dežulović

Kristian Vukasović je za strah od hrvatske države imao sve razloge ovoga svijeta. Nije bio ni najveći hrvatski tajkun ni najzloglasniji kvartovski siledžija, nije bio ni ministar ni gradonačelnik, nije bio ni mafijaš ni ratni zločinac…

Kolumne

02.09.2019

Kolumna / Boris Dežulović: Sporadični slučaj Uzdolje

Boris Dežulović

A žrtve? Kako znamo da su ubijene iz mržnje? Možda su i ubijeni bili vojnici? Možda su imali uniforme srpske paravojske, na glavi crne šubare s kokardama, a jedan od njih oko ruke i crnu vrpcu, štajaznam, ‘Za kralja i otadžbinu’?’

Kolumne

27.08.2019

KOLUMNA / Boris Dežulović: Poglavnik na kaminu

Boris Dežulović

Može li se za osobu koja drži sliku ratnog zločinca i nacističkog poglavnika reći da je debil? Ne nužno.

Kolumne

16.07.2019

Kolumna / Boris Dežulović: Balada o Bobu Falkenburgu

Boris Dežulović

Federerov as probio je Đokovića i petnaest hiljada ljudi na Central Courtu oduševljeno je skočilo na noge. „Two match-points for Federer!“, rekao je komentator ESPN-a, a starcu zavaljenom u naslonjač jedne vile u kalifornijskom Santa Ynezu zaigrao je brk.

Kolumne

05.07.2019

KOLUMNA / Boris Dežulović: Ne antifašizmu!

Boris Dežulović

Nesretna se, frustrirana Nezavisna Država Hrvatska zarobljena u tijelu Republike Hrvatske muči evo već gotovo trideset godina.

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.