Capital.ba


Ekonomija

07.05.2019

Ekonomija / Ugovor na snazi iako „Batagon“ nije uplatio 43 miliona KM

Capital.ba

Ugovor sa „Batagonom“ o prodaji 43 miliona potraživanja Republike Srpske od Fabrike glinice „Birač“ u stečaju još uvijek je na snazi, iako je švajcarska kompanija obustavila uplatu tog novca.

Buka desk

08.10.2018

Politika / Dodik podiže zid od 2,5 metra oko svog sjedišta u Istočnom Sarajevu

Capital.ba

Objekat Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu i najavljeno buduće sjedište novoizabranog srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika biće uskoro ograđeno sa 2,5 metra visokim i 100 metara dugim zidom, otkriva portal CAPITAL.

Buka desk

03.10.2018

Nabavka / Policija RS nabavlja 325 kamera za snimanje građana!

Capital.ba

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske kupuje 325 kamera koje će, između ostalog, imati mogućnost snimanja noću, ali i detekcije lica, praćenja pokretnih objekata i prepoznavanja registarskih oznaka. Kamere, serveri i prateća oprema, sa uračunatim porezom, koštaće građane Srpske više od pola miliona maraka.

Ekonomija

25.09.2018

/ Prodaje se milionska imovina Republike Srpske u 18 preduzeća

Capital.ba

Imovina Republike Srpske u 18 preduzeća 1. oktobra biće stavljena na prodaju po principu „sve ili ništa“. Paket akcija koji vlast želi da proda vrijedi 3,8 miliona maraka.

Buka desk

19.09.2018

Nabavke / OVO PIJU U HIDROELEKTRANAMA Viski Chivas Regal, star minimum 12 godina

Capital.ba

Uprava HET-a ne traži bilo kakva alkoholna pića, več izričito traže škotski viski Chivas Regal, star minimum 12 godina i čuvan u ručno rađenim buradima, i to čak 140 flaša Zavisna preduzeća "Elektroprivrede Republike Srpske" nastavljaju da se snabdjevaju mnoštvom alkoholnih i bezalkoholnih pića, piše portal capital.ba.

Ekonomija

19.09.2018

Autoput / Autoput Banjaluka - Prijedor na dugom štapu

Capital.ba

Iako je bilo najavljeno da će u septembru sa kineskom kompanijom biti potpisan ugovor o koncesiji za gradnju autoputa Banjaluka - Prijedor, od toga neće biti ništa i vrlo vjerovatno o tome će se razgovarati tek iduće godine.

Buka desk

24.08.2018

Samo bahato / Luksuz u ERS-u: „Elektro-Bijeljina“ kupuje stotine flaša vrhunskog viskija, vina i piva

Capital.ba

U „Elektro-Bijeljini“ planiraju da u idućih godinu dana popiju 30.000 šolja čaja, 10.320 sokova, 840 flaša piva, 180 flaša vina, 95 flaša viskija. Želja im je da se časte mnoštvom različitih bezalkoholnih napitaka, ali i vrhunskim alkoholom, viskijem „Chivas“ i vinom „Chardonnay“, otkriva CAPITAL.

Ekonomija

30.07.2018

Banjaluka / NE PAMTI SE OVAKO RODNA GODINA: Voćari očajni zbog manjka radne snage, spremni angažirati i migrante!

Capital.ba

Posla u voćnjacima širom Republike Srpske ima na pretek, a voćari kubure sa nedostatkom radne snage, zbog čega raširenih ruku dočekuju rijetke berače i ne kriju spremnost da bi u naredna dva mjeseca rado angažovali i migrante kako bi bar donekle obrali slasno voće koje je rodilo kao nikad, piše Capital. ba.

Ekonomija

26.07.2018

voćari / KO KAŽE DA NEMA POSLA? Voćari traže hiljade berača jabuka i krušaka, plata do 1.200 KM; evo i gdje...

Capital.ba

Predsjednik Udruženja voćara RS-a Dragoja Dojčinović rekao je da berba kruške počinje od 1. do 5. augusta i da će biti završena do 25. augusta

Buka desk

24.07.2018

Capital / „Prointer“ nabavlja radare za MUP RS. Nova vrijedna nabavka za firmu blisku vlasti

Capital.ba

Pored milionski vrijednih poslova koje je jedna od vodećih firmi u IT sektoru „Prointer ITSS“ u posljednje vrijeme dobila od institucija Srpske, sada je izabrana i za nabavku radara za mjerenje brzine kretanja vozila, saznaje portal CAPITAL.

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.