Dalibor Milas


Kolumne

10.07.2019

Status / Dalibor Milas: Naši narodi nikad nisu živjeli lošije nego upravo pod upravom "svojih"

Dalibor Milas

FB status Dalibora Dade Milasa prenozimo u cjelosti

Kolumne

03.07.2016

Kolumna / Fenomen Bosne i Hercegovine: kad “corpus” postane “corruptus”

Dalibor Milas

Nakon što sam vidio prve preliminarne rezultate popisa stanovništva u BiH 2013. (dakle, s tri godine zakašnjenja), prvo mi je palo na pamet: kako je uopće moguće da jedno društvo, koje čini 96,64% vjernika, može biti jedno od najkorumpiranijih u Europi? Ali ozbiljno. Kako to da jedna zemlja s najvećim postotkom vjernika u Europi može biti istovremeno i jedna od najkorumpiranijih?

Kolumne

28.09.2015

/ Naš dan dolazi

Dalibor Milas

Budući da u posljednje vrijeme nastojim izbjegavati nepotreban stres i mučninu, bježim od BiH društveno-političke scene. No teško je nekada ignorirati očite anomalije i proturječnosti.

Kolumne

01.06.2015

/ Dalibor Milas:Papa u Sarajevu-Što očekivati?

Dalibor Milas

Bosna i Hercegovina je umorna, opterećena i podijeljena po svim mogućim kriterijima. Papa Franjo je definitivno neće “odmoriti”, ali može li joj pokazati put izlaska iz “pustinje”?

Kolumne

19.02.2015

/ Dalibor Milas: Je li Sarajevo grad-slučaj?

Dalibor Milas

Poštovane Sarajlije, poštujem vas, ali dajte prvo malo pometite ispred svog praga. Pustite nas da mi metemo ispred svog. Ne brinite se. Ima nas dovoljno.

Vijesti

15.10.2014

/ Predivan gest baskijskog sportiste

Dalibor Milas

Rijetko se kad govori po pozitivnim stvarima i evo jedne od njih:

Kolumne

08.02.2013

AUTOBIOGRAFSKA PRIČA / Franjevac Dalibor Milas: Strah je promašaj

Dalibor Milas

Strah je promašaj.Jer strah je najveća prepreka tvojoj sreći. Strah te blokira, ali samo se usudi. Jednostavno skoči. Kad je riječ o nama, svi se mi ponekad zadovoljavamo osrednošću. Onim ni tamo ni 'vamo.. Ponekad smo previše labavi. Oslobodi se svega onoga što te opterećuje, neovisno o tome o čemu se radi i osjetit ćeš kako je to disati punim plućima, osjetit ćeš što to stvarno znači biti sretan. U svijetu koji te stalno pokušava promijeniti, najveće je postignuće, što bi rekao Emerson, biti ono što jesi.

Kolumne

21.04.2011

/ Pseudovjernici

Dalibor Milas

<p>Licemjerje se najlakše zapazi upravo na religijsko-vjerskom polju, na kojem maske lako padaju. Vjera, za razliku od religije, ne može biti masovni fenomen zato što uvijek počinje od čovjeka pojedinca. <br />

Politika

15.12.2009

/ Hrvati u parlamentu

Dalibor Milas

<p />Najunosnija prostitucija je ona politička. Osim što je isplativija, još je i zakonita. Možete bez straha što god želite i s kim god želite, uz solidnu cijenu, a ni najgori oblik "političkog AIDS-a" koji vas eventualno može pogoditi - prezir građanskih moralista - nije osobita prijetnja, ponajmanje smrtonosna. Političar s vremenom ogugla na to.<br />

Region

20.10.2009

/ Filozofija balkanskih blizanaca

Dalibor Milas

<p>Toliko voljeti, cijeniti i veličati čovjeka za kojeg znaš da je ratni zločinac, ubojica i egoist – dokaz je jednog ozbiljnog kolektivnog poremećaja svijesti. Većina je Balkanaca je od njega oboljela i teško da će ozdraviti. Kad se god nekog ovakvog kao što je Glavaš opravdano osudi, reakcije su sve suptilnije i podmuklije, što je dokaz da je balkanska mržnja trajno stanje.</p>

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.