Dejan Ilić


Kolumne

20.01.2021

KOLUMNE / Dejan Ilić: Strašno ćutanje

Dejan Ilić

U okviru seksualnog obrazovanja moglo bi se učiti i o integritetu vlastitog i tuđeg tela. Onda bi devojčice i dečaci umeli bez srama da o tome govore, jer zašto bi se stideli znanja stečenog u školi.

Kolumne

15.01.2021

KOLUMNA / Dejan Ilić: Igra prestola

Dejan Ilić

Krivac za loše stanje u Sjedinjenim Državama svakako nije Trump. On je tek klovnovsko lice jedne pogubne republikanske politike, za koju bi bila nezaslužena pohvala nazvati je konzervativnom.

Kolumne

08.01.2021

STAV / Dejan Ilić: Shit happens

Dejan Ilić

Demonstranti se zaleću uz stepenice u pokušaju da nasilno prodru u parlament – donedavno je to bila scena rezervisana isključivo za zemlje istočne Evrope, Latinske Amerike i trećeg sveta.

Kolumne

11.08.2020

STAV / Dejan Ilić: Čija je pravda u Srbiji?

Dejan Ilić

Dobrica Veselinović iz Inicijative NDBGD osuđen je zbog organizacije neprijavljenog skupa podrške grupi Pravda za Davida iz Banjaluke u decembru 2018, na platou ispred Filozofskog u Beogra

Kolumne

08.07.2020

Kolumna / Dejan Ilić: Odmazda

Dejan Ilić

Idiotizam se nastavlja.

Recenzije

20.02.2020

RECENZIJA / Parališuće zlo

Dejan Ilić

„Autsajder“ je kombinacija detektivskog i horror žanra. Iako su je uradili prekaljeni autori, serija je stigla na ekrane bez velike pompe. Literarni predložak za seriju je istoimeni roman Stephena Kinga

Kolumne

11.02.2020

FILM / Ko radi u svijetu parazita?

Dejan Ilić

Govoriti o „Parazitu“ kao kritici kapitalizma, uz malo preterivanja, slično je kao i hvaliti seriju „Alo, alo“ kao kritiku fašizma i nacizma. Pri tom, kao „Parazit“, „Alo, alo“ je zanatski izvrsno urađena priča za sasvim dobru (iako jeftinu) zabavu.

Kolumne

26.11.2019

KOMENTAR / Veliki Kiš i Siniša Mali

Dejan Ilić

Hajde da čisto primera radi stavimo u istu rečenicu „Grobnicu za Borisa Davidoviča“ i „Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije – teorijske koncepcije i iskustva Srbije“.

Kolumne

08.11.2019

Kolumna / Šaljivdžija

Dejan Ilić

Šta nam o protestima u Hong Kongu, Libanu, Ekvadoru, Čileu ili Kataloniji govori to što demonstranti u svim tim zemljama nose masku klovna to jest šminkaju se u Džokera.

Kolumne

26.10.2019

SERIJA / „Nadzirači“

Dejan Ilić

Dočekali smo da HBO napokon počne da emituje novu seriju Damona Lindelofa, poznatog kao autora popularnih „Lost“ i „The Leftovers“. Ta serija najavljuje se praktično od početka 2019…

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.