Elvir Padalović


Buka desk

23.05.2019

Desk / Malo pistacija, malo pana kota, pa švarcvalda i milke sa lješnjacima: U institucijama BiH o našem trošku ližu odabrane vrste sladoleda

Elvir Padalović

Da bezočnost u javnim nabavkama nema granicu pokazuje i slučaj nabavke sladoleda za državne službenike.

Buka desk

22.05.2019

Desk / Opozicionoj političarki stigao odgovor: Vlada RS tvrdi da je cilj priče o diplomi Petra Đokića diskreditacija ministra i Vlade RS?!

Elvir Padalović

Narodni poslanik PDP-a Jelena Trivić postavila je predsjedniku Vlade Republike Srpske, između dvije sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, 16. aprila 2019. godine pitanje u vezi sa diplomom ministra energetike i rudarstva Petra Đokića.

Ekonomija

21.05.2019

Ekonomija / UVODI SE NULTA TOLERANCIJA, SLIJEDE TUŽBE I ISKLJUČENJA STRUJE U BANJALUCI: Nisu svi dužnici isti - poručuju zaštitnici potrošača

Elvir Padalović

Preduzeće “Elektrokrajina” Banjaluka od sutra će početi sa sistemskom primjenom “nulte tolerancije” prema svim dužnicima....

Nauka i tehnologija

20.05.2019

OPREZ / Vjerujete svemu na internetu? Pogledajte kojim tekstovima o zdravlju ne trebate vjerovati!

Elvir Padalović

Danas je u Banjaluci održano predavanje Tamar Wilner, ugledne američke novinarke i predavača iz Texasa koja se bavi istraživanjem i provjerama objavljenih informacija iz oblasti medicine i zdravlja na društvenim mrežama.

Društvo

20.05.2019

Desk / ŠTA TREBA DA SE DESI PA DA BUDE URAĐENO KAKO TREBA: Pogledajte kako nakon velike vode izgleda nasip u banjalučkoj Česmi (FOTO)

Elvir Padalović

Godinama stanovnici banjalučkog naselja Česma upozoravaju da nasip nije urađen kako treba.

Ekonomija

16.05.2019

Ekonomija / Ministarstvo trgovine i turizma RS zapošljavalo bez raspisivanja javnog konkursa

Elvir Padalović

Ministarstvo trgovine i turizma RS je u toku 2018. godine vršilo prijem zaposlenih bez raspisivanja javnog konkursa, što nije u skladu sa članom 31. i 62. stav 2. Zakona o državnim službenicima.

Ekonomija

16.05.2019

Desk / Ugostiteljski servis nije izdavao fakture za hranu i piće institucijama Republike Srpske

Elvir Padalović

Ugostiteljski servis nije u 2018. godini izdavao fakture, već je o količini i vrijednosti izvršenih usluga naprijed navedenim budžetskim korisnicima, dostavljao obračune u obliku obavještenja nazvanim „razduženja“.

Buka desk

14.05.2019

Desk / Posjetili smo banjalučka naselja gdje je proglašeno vanredno stanje, evo kakva je situacija na terenu (FOTO)

Elvir Padalović

Na području Banjaluke u šest mjesnih zajednica i dalje je na snazi vanredno stanje, koje traje od noćas.

Ekonomija

08.05.2019

Ekonomija / Načelnik jedne od najuspješnijih opština u BiH za BUKU: Imamo otvoreno 14 000 radnih mjesta, svako jutro dolazi 800 radnika iz drugih opština

Elvir Padalović

Opština Tešanj je još jednom potvrdila uspješnost u kreiranju povoljnog poslovnog ambijenta, ovaj put tako što je ispunila uslove za resertifikovanje opština sa povoljnim poslovnim okruženjem prema zahtjevima BFC SEE standarda.

Ekonomija

07.05.2019

Ekonomija / Iznađeno rješenje za radnike Trebinja: Plate do 2500 KM, poštuje se radno vrijeme, plaća prekovremeni rad, poštuje pravo na odmor…

Elvir Padalović

Radne migracije sa ovih prostora ne jenjavaju. Jučerašnja fotografija ispred slovenačkog konzulata, sa preko stotinu mladih osoba koje čekaju svoju sigurnu budućnost, obišla je region.

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.